Svečano otvorenje natjecanja Moot Court Croatia

MootCourtImage

Moot Court Croatia je natjecanje u obliku simuliranog suđenja na kojem se rješava hipotetski pravni slučaj. Organizator natjecanja je eSTUDENT.

Sudjelovanjem u natjecanju studentima se omogućava da sami sebi otvore put ka zaposlenju te dobiju priznanje i prije nego što su završili Pravni fakultet. Svrha natjecanja je približiti studentima rad u praksi te dati im priliku za kreativan i izazovan rad.

Studenti iz Hrvatske su na međunarodnim natjecanjima toga tipa dosad ostvarivali iznimne rezultate što im je pomoglo da kasnije imaju perspektivne i uspješne profesionalne karijere.

Prednost Moot Court Croatia naspram ostalih jest što će se odvijati na hrvatskom jeziku i prema hrvatskom pozitivnom pravu. Sudjelovanje na natjecanju je otvoreno za studente Pravnog fakulteta u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci koji su na trećoj ili višoj godini studija. U organiziciji Moot Court Croatia sudjeluju i studenti s pravnih fakulteta u Osijeku, Rijeci i Splitu koji svojim doprinosom pomažu da natjecanje dobije nacionalni karakter. Također, neposredno sudjeluju i profesori s Pravnog fakulteta.

401950_189937364493195_1953720051_n

Pozivamo vas na Svečano otvorenje prvog nacionalnog Moot Court Croatia natjecanja u organizaciji studentske udruge eSTUDENT u suradnji s organizacijskim odborima u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Svečano otvorenje će se održati na sva četiri pravna fakulteta u Republici Hrvatskoj u četvrtak, 16.siječnja 2014.

ZAGREB: aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (zgrada Pravnog fakulteta), Trg maršala Tita 14, u 17.00 sati

OSIJEK: Dv. II., Pravni fakultet u Osijeku, Radićeva 14, u 17.00 sati

RIJEKA: Dv. IV., Pravni fakultet u Rijeci, Hahlić 6, u 17.00 sati

SPLIT: Dv. IV., Pravni fakultet u Splitu, Domovinskog rata 8, u 17 sati

Na Svečanom otvorenju u Zagrebu, uvodni govor održat će prof.dr.sc. Hrvoje Sikirić, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu te Petra Podobnik, predsjednica eSTUDENTa.

Uvodni govor u Rijeci održat će prodekanica za nastavu prof.dr.sc. Nataša Žunić Kovačević. Nakon toga saznat ćete više o samom natjecanju, prošlogodišnjim iskustvima natjecatelja, kako se prijaviti i prednostima sudjelovanja.

Na natjecanje se možete prijaviti od 16.1. do 2.2.2014., a prijavnica će biti dostupna na www.estudent.hr/mcc.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …