»Priča o vojniku« odlazi na Opera Exam Festival u Budimpeštu

adzu

Studenti triju zagrebačkih umjetničkih akademija, pozvani su kao predstavnici Hrvatske na Opera Exam Festival koji se od 23. do 26. siječnja održava u Budimpešti, u organizaciji prestižne škole Budapest Liszt Academy.

Studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti te Likovne akademije predstavit će se glazbeno – scenskim projektom Priča o vojniku Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, koji je u svibnju prošle godine premijerno izveden u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti.

Preko tridesetak studenata radilo je Priču o vojniku, i to pod mentorstvom profesora – Borne Baletića s ADU, koji potpisuje i režiju predstave, maestra Mladena Tarbuka te Roberta Šimraka s Likovne i Gorana Merčepa s Muzičke akademije.

U izvedbi glume Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Martina Čvek, dirigent je Darijan Ivezić, dok orkestar čine Đana Kahriman, Ivan Domović, Dunja Paprić, izv.prof. Žarko Perišić, Mario Lončar, Ivan Mučić te Boris Žuvela. Budimpeštanska izvedba Priče o vojniku održat će se u Liszt Academy Concert Centre-u, 26. siječnja u 19 sati.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …