Noć muzeja 2014.

nocmuzeja14

Prva noć muzeja počela je 2005. godine kao gradski projekt u šest zagrebačkih muzeja, dok već sljedeće godine postaje nacionalno kulturni događaj.

Tako će i ove godine devetu godinu zaredom ova kulturna manifestacija u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva (HMD) otvoriti vrata muzejima u više od 100 hrvatskih gradova i mjesta.

Kao i prošle godine u muzejima će se održavati atraktivne izložbe, predstave, koncerti, radionice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima. Ovogodišnja noć muzeja održat će se u petak 31.01.2014. godine. Ulaz u sve muzeje je besplatan.

Noć muzeja 2014 održava se u više od 100 hrvatskih gradova i mjesta, a simbolično će započeti otvaranjem izložbe Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu – Izložba s povodom. Jedan od povoda organizacije izložbe je podrška muzejske zajednice Hrvatske, Zemaljskom muzeju BIH u Sarajevu koji je zbog nerješene zakonske regulative zatvoren za javnost već više od godine dana.

Posebna podrška u organizaciji manifestacije, data je uključivanju lokalnih zajednica u programe Noći muzeja, te se naglašava važnost potencijalnog razvoja kulturno-turističkih itinerera temeljenih na ponudi kulturnih ustanova.

Izvan Zagreba, ovogodišnju Noć muzeja obilježit će tema mogućeg itinerara Meštrovićevim krajem, od Splita do Drniša koji se profilirao tijekom proteklih Noći muzeja kroz iznimno uključivanje lokalnog stanovništva. Na ovaj itinerar bogatstvom svoje kulturne ponude nastavljaju se gradovi Sinj i Knin s potencijalima svojih kulturnih institucija i kulturno-turističkih atrakcija i lokaliteta u okruženju.

Za više informacija o programu posjetite službenu stranicu Noći muzeja.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …