Najavljujemo estudent Business Plan Contest 2014.

bpc

Business Plan Contest je studentsko natjecanje koje potiče studente s poduzetničkim ambicijama na razvoj ideja i omogućava njihovu razradu u obliku poslovnog plana. Organizira se u sklopu studentske udruge eSTUDENT već devetu godinu zaredom te je pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, dr. sc. Ive Josipovića. Edukacijskog je karaktera i omogućava natjecateljima povezivanje s prepoznatim poduzetnicima i stručnjacima te mentorstvo od istih.

Osnovni smisao natjecanja je pružiti priliku studentima sa stvarnom idejom da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju tako da ona bude primjenjiva i pogodna za realizaciju. Projekt promovira poduzetništvo, poduzetnički način razmišljanja, upoznavanje s najnovijim poduzetničkim trendovima te ostanak mladih i obrazovanih ljudi u Hrvatskoj, s novim, originalnim idejama.

Business Plan Contest 2014. održat će se u tri faze. Projekt započinje sa promocijskim aktivnostima 8.1.2014., kada svi zainteresirani mogu saznati sve o samom natjecanju putem službene web stranice, društvenih mreža te putem prezentacija organizacijskog tima. Natjecanje službeno započinje 15.1.2014. svečanim otvorenjem i uvodnim predavanjem na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Daljnje informacije o samom svečanom otvorenju možete pratiti na našim stranicama i društvenim mrežama.

Krajnji rok za prijave natjecatelja je 31. siječnja. Uz samu prijavu, natjecatelji predaju osnovne smjernice svoje ideje, temeljem čega stručni žiri odabire 25 timova koji ulaze u drugi krug natjecanja. Slijedi faza edukacije, s ciljem upoznavanja natjecatelja kako da razviju i usavrše svoju ideju tako da ona bude primjenjiva i moguća za realizaciju. Održat će se predavanja i radionice od strane stručnjaka i prepoznatih poduzetnika sa iskustvom pokretanja vlastitog poduzetničkog pothvata, s ciljem prenošenja iskustva i znanja iz raznih područja relevantnih za natjecatelje, kao i upoznavanja s najnovijim poduzetničkim trendovima na svjetskoj razini. Usporedno sa spomenutim predavanjima i radionicama, natjecateljima će se biti omogućeno pratiti i e-learning programe na temu razvoja ideje i pokretanja startupa.

1003158_527837620604372_84643103_n

Temeljem predanog poslovnog plana bez financijskog dijela stručni žiri zatim odabire 10 timova finalista koji ulaze u treći krug natjecanja, odnosno fazu mentorstva. Bit će održan mentoring session, na kojem se finalisti imati priliku prezentirati svoju ideju većem broju mentora i dobiti feedback na nju, s ciljem poboljšanja i daljnjeg usavršavanja. Zatim će svaki tim dobiti mentora koji će mu u narednom razdoblju pomoći da što bolje pripremi i dovrši poslovni plan, kao i finalnu prezentaciju pred žirijem. Konačna verzija poslovnog plana predaje se 23. travnja, te se temeljem navedenog, uz prezentacije pred žirijem, odabiru pobjednici natjecanja.

VAŽNI DATUMI NATJECANJA

15.1. svečano otvorenje natjecanja i uvodno predavanje

31.1. kraj prijava i predaja osnovnih smjernica ideje

11.2. odabir 25 timova koji ulaze u drugi krug

17.2. – 21.3. održavanje edukativnih predavanja i radionica

21.3. predaja poslovnog plana bez financijskog dijela

31.3. odabir 10 timova finalista za koje slijedi faza mentorstva

23.4. predaja gotovih planova finalista

7.5. finale i javna prezentacija finalista, proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje natjecanja

Nagradni fond pogledajte ovdje!

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …