ERFUSS: Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabililtacijskog fakulteta

logo

U organizaciji studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11.4. do 13.4.2014. u prostorima fakulteta održat će se Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ERFUSS… ’14.

ERFUSS… ’14 predstavlja želju studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta za ujedinjenjem komplementarnih struka s jednim ciljem – timski rad i inter/trans/multidisciplinarnost, što je sadržano i u samom imenu kongresa koje predstavlja kraticu za: „Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u suradnji s…“.​

Upravo su iz tog razloga, sa svojim iskustvima, znanjima i pogledima, i više nego dobrodošli studenti srodnih disciplina poput psihologije, sociologije, pedagogije, odgojno – obrazovnih znanosti, filozofije, prava, socijalnog rada, lingvistike, fonetike, medicine, kineziologije, ali i studenti naizgled nepovezanih struka poput elektrotehnike, računarstva, strojarstva, arhitekture, grafičkog dizajna i umjetničkih područja, koji svojim vještinama i znanjima uvelike mogu doprinijeti u timu unutar edukacijsko-rehabilitacijskog područja rada i znanosti.

Doprinos studenata, budućih stručnjaka iz područja kineziologije vidimo u primjeni stečenih znanja iz anatomije, fiziologije i razvoja  motorike u svrhu povećanja opće razine funkcioniranja osoba s različitim, a osobito motoričkim poremećajima.

Doprinos studenata, budućih stručnjaka tehničkih znanosti vidimo u primjeni stečenih znanja iz područja asistivnih i rehabilitacijskih tehnologija, razvoja umjetne inteligencije i tehnologije potpomognute (alternativne i augmentativne) komunikacije.

Doprinos studenata, budućih stručnjaka iz umjetničkog područja vidimo u primjeni stečenih znanja iz domene kreativnih, art/ekspresivnih i komplementarnih terapija sa svrhom povećanja opće razine funkcioniranja osoba s različitim teškoćama i potrebama poput problema u ponašanju, duševnih poremećaja, teškoća u razvoju i sl.

Doprinos studenata, budućih stručnjaka iz područja filozofije vidimo u primjeni stečenih znanja iz grana filozofije poput etike, bioetike, filozofije morala, holizma, sofrologije i sl., sa svrhom nadogradnje teorijskih osnova za bolje razumijevanje i podizanje svijesti o problemskim pitanjima unutar društveno – humanističkih znanosti.

Stoga Vas ovim putem srdačno pozivamo da se pridružite dijalogu između studenata iz zemlje i regije. Studenti mogu sudjelovati kao pasivni sudionici (bez izlaganja) ili kao aktivni sudionici (s izlaganjem). Sa željom da naglasimo interaktivnu prirodu kongresa, svi će sudionici moći sudjelovati na radionicama, tribinama, okruglim stolovima i ostalim oblicima rasprava.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …