Zdraviji su muškarci koji se češće druže sa svojom ekipom

muski

Spoznaja do koje su došli na Oxfordu uvelike će olakšati život muškarcima, bar kad je u pitanju dogovaranje s njihovim partnericama.

Stručnjaci su doznali da se muškarci, koji se dva puta tjedno druže sa svojom ekipom, lakše oporavljaju od bolesti i da su zdraviji.

Muškarci više ne bi trebali imati problema s partnericama kad im kažu da ponovno idu na druženje sa svojom ekipom, umjesto da se njih dvoje zabavljaju.

Nova studija je pokazala da im upravo izlasci s prijateljima pozitivno utječu na zdravlje, piše Daily Mail.

Profesor Robin Dunbar s Oxforda ističe kako je za muškarce razgovor s partnericom na dnevnoj bazi jako dobar, no ipak im preporučuje bar dva puta tjedno izlazak s prijateljima. Prema profesorovim riječima najbolje je otići na pivo ili nogomet.

Iz saznanja do kojega je Dunbar došao proizlazi zaključak da se muškarci koji imaju uz vezu i društveni život lakše oporavljaju od bolesti te su ujedno zdraviji.

”Čvrste veze među prijateljima uspostavljaju se kroz razne aktivnost – od timskih sportova do odlaska na pivo petkom navečer. Međutim, za održavanje prijateljstva važno je nalaziti se dva puta tjedno i raditi nešto zajedno sa svojim najbližim prijateljima”, obrazložio je profesor Dunbar.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …