Osam stranica na kojima možete pronaći besplatne e-knjige

summer-reading-ftr

Ljeto je zasigurno vrijeme u kojem ljubitelji knjiga dođu na svoje. Hlad, ležanje i omiljeno štivo su jednostavno uvijek in.

Umjesto da posjećujete knjižnice, e-knjige sada su vam nadohvat ruke, a mashable.com donosi osam internetskih odredišta na kojima možete pronaći besplatan sadržaj.

1. Google eBookstore
Ovdje se nalazi “tona” knjiga najrazličitijih žanrova – bestseleri, klasici i mnogi drugi… Međutim, postoji kvaka: Google eBoostore još nije dostupan u Hrvatskoj.

2. Project Gutenberg
Kolekcija sadrži više od 45.000 e-knjiga, a za pristup nije potrebna niti registracija niti novčana naknada. Podržava formate poput ePuba, Kindlea, HTML-a i simple texta.

3. Open Library
S više od milijun knjiga, ova stranica pruža mogućnost korisnicima da uploadaju svoje knjige, a treba izdvojiti i tražilicu prema naslovu, autoru i temi.

4. Internet Archive
Tražite li e-knjige različitih formata i jezika, obavezno provjerite ovo odredište s mnogo povijesnih i znanstvenih knjiga.

5. Book Boon
U potrazi ste za određenim udžbenikom ili poslovnim knjigama? U bazi od više tisuću knjiga, pretraga je vrlo jednostavna, a pristup knjigama omogućen i bez registracije.

6. ManyBooks.net
Ova trgovina nudi vam više od 29.000 naslova. Knjige se mogu čitati na Kindleu, Nooksu, iPadu i mnogim drugim e-platformama.

7. Free eBooks
Od romantike preko misterije do drama. Mnogo je žanrova u ponudi, a vi samo trebate odabrati svoj – u tome vam dosta mogu pomoći komentari drugih čitatelja.

8. LibriVox
Ako umjesto čitanja više volite slušati, LibriVox nudi tisuće audio knjiga od kojih mnoge nisu objavljene u print izdanju.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …