Održana Akademska donatorska večer za studente

donatorskavecer

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu u Francuskomu paviljonu Studentskoga centra u Zagrebu 4. svibnja 2015. održana je Akademska donatorska večer.

Donatorska večer održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Akademska donatorska večer organizira se s ciljem promicanja važnosti potpore učeničkom i studentskom standardu u Republici Hrvatskoj i okuplja predstavnike diplomatskoga zbora, predstavnike različitih institucija, zaklada i udruga civilnoga društva, gospodarstvenike, predstavnike akademske zajednice, predstavnike medijskih kuća i dr.

RTEmagicC_donatorska_2015.JPG

Program Akademske donatorske večeri započeo je uvodnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebuprof. dr. sc. Damira Borasa i predsjednice Upravnoga odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Lidije Gašparović, nakon čega se uzvanicima obratio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar i u ime predsjednika Hrvatskoga sabora prof. dr. sc. Gvozden Srećko Flego.

Na svečanosti je uslijedio govor predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U ime studenata, uzvanicima se obratila stipendistica Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Maša Martinović, koja je uspješno završila studij na Farmaceutsko-biokemijskomu fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a ujedno je iznimno uspješna sportašica i aktualna europska prvakinja u karateu.

Akademska donatorska večer u cijelosti je posvećena promociji studenata, učenika i stipendija, a organizira se s ciljem prikupljanja donacija za studentsko stipendiranje. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a program svečanosti vodili suBarbara Kolar i Duško Ćurlić, stoji u priopćenju Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: unizg.hr

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …