Novi Zuckerberg: Pogledajte što je već postigao ovaj 14-godišnji poduzetnik!

5OKPqsvQ_Daniel_Singer

Daniel Singer svoju je prvu internetsku stranicu pokrenuo prije dvije godine, vlasnik je dva patenta koja je dobio zahvaljujući ‘jedinstvenoj tehnologiji‘ koja je korištena u njenom razvoju, a veliki potencijal njegove kompanije nedavno je prepoznao i jedan brazilski investicijski fond koji je u njega uložio 200 tisuća dolara.

Njegova se priča vjerojatno ne bi previše razlikovala od velikog broja internetskih poduzetnika i startup kompanija da Daniel nema samo 14 godina, a svoju stranicu koja danas ima više od 3,1 milijun korisnika napravio je, uz pomoć jednog očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, kada je imao samo dvanaest godina.

U razgovoru s novinarima Business Insidera rekao je kako su mu prilikom pokretanja stranice roditelji pomogli samo oko poslovnog djela priče, dok je cijela ideja za pokretanje YouTella bila njegova. YouTell je iznimno popularan među korisnicima Facebooka jer im omogućava anonimnu komunikaciju tako da svojim prijateljima sa Zuckerbergove mreže mogu iskreno reći stvari koje zaista misle o njima jer oni neće znati tko im je poslao poruku – znat će samo da je to osoba s njihove liste prijatelja.

Iako ima samo 14 godina, Singerova kompanija već zapošljava šest osoba (on i njegov otac, dva honorarca i još dva stalna zaposlenika) te ovaj tinejdžer čak ima vlastitog agenta za odnose s javnošću. Zanimljivo je da, iako ističe da su on i njegov otac ‘timski igrači’ u kompaniji, ipak je on taj koji donosi odluke kada je u pitanju zapošljavanje novih ljudi.

Njegov potencijal prepoznao je brazilski fond ArpexCapital koji je u kompaniju uložio 200 tisuća dolara koje je Daniel iskoristio za razvoj aplikacije Backdoor za Appleove mobilne uređaje putem koje korisnici mogu slati anonimne poruke prijateljima s Facebooka i Googlea+.

No, za razliku od njegove prve internetske stranice, ova aplikacija ostavlja i neke tragove o pošiljateljima poruka kako bi primatelj mogao pogađati tko mu šalje poruke. Singer kaže da je skoro sto tisuća ljudi skinulo ovu aplikaciju te je nedavno lansirao i sličnu aplikaciju Backchat namijenjenu mobilnim uređajima koji rade na Googleovom Androidu.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …