New York Times uvrstio Varaždin među najpoželjnije destinacije

varazdin

Američki list The New York Times uvrstio je Varaždin među 52 najpoželjnije turističke destinacije na svijetu koje se moraju posjetiti ove godine, izvjestili su danas iz Turističke zajednice grada Varaždin. Američki listi objavio je nedavno članak 52 mjesta koja morate posjetiti u 2014. a Varaždin je jedini hrvatski grad koji se našao na popisu.

Barokni grad našao se u društvu eruopskih gradova poput Beča, Rotterdama, Frankfurta, Umeae, Atena, Subotice, Vatikana te mjesta poput danskog Elsinora, švicarskog Andermatta te Škotske i Islanda. Autor u objavljenom tekstu navodi da je Varaždin jedan od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelava zemlje te da je svega sat vremena udaljen od glavnog grada Hrvatske.

Ono što izdvaja Varaždin, stoji u tekstu, jest besprijekorno kamenom popločena gradska jezgra, te mnoštvo baroknih crkava i palača poput palače Drašković. U tekstu su izdvojene Varaždinske barokne večeri ali i festivali poput Radar festivala, na kojem su gostovali Bob Dylan i Carlos Santana, te Špancirfesta koji se održava krajem kolovoza i privlači umjetnike i glazbenike iz cijelog svijeta.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …