NAJAVA: 14. Festival vatrometa na Bundeku

ofestivalu

Početkom srpnja 2014. godine, točnije od 4.-6. srpnja ponovo će se održati tradicionalni međunarodni festival vatrometa. Četrnaesti puta zaredom okupit će se najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari.

Od petka do nedjelje gledat ćemo nadmetanje pirotehničkih ekipa iz Belgije, Francuske i Hrvatske. Ideja za ovaj projekt potekla je prije četrnaest godina od vlasnika poduzeća Mirnovec pirotehnika, prvog pirotehničkog majstora u Hrvatskoj – Franje Koletića.

Putujući po inozemstvu imao je priliku posjetiti i sudjelovati na većem broju takvih priredbi. Kako je to na zapadu učestali tip manifestacije, tako se rodila ideja da se nešto slično pokrene i u Hrvatskoj. Zahvaljujući brojnim poznanstvima u Europi i Kini do sada smo na festival doveli neke od najrenomiranijih svjetskih izvođača vatrometa – iz Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Litve, Mađarske, Italije, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Rumunjske, Filipina, Slovačke i Rusije.

Za Mirnovec pirotehniku kao organizatora ovaj festival je više od same izvedbe – svake godine nastoji pružiti novi, neponovljivi utisak svojim posjetiteljima. Uostalom, bit vatrometa i jest u tome da izazove divljenje i iznenađenje.

Svaki vatromet predstavlja jedinstven i nezaboravan doživljaj, a zato je tu ekipa Mirnovec pirotehnike, jedinog hrvatskog poduzeća koje može izvesti pirotehničke efekte od kojih zastaje dah. Ove godine ponovo će se realizirati ovaj projekt, a sudionici četrnaestog jubilarnog vatrometnog spektakla bit će:

Intermède artifices, Francuska
H.C. Pyrotechnics – Belgija
Mirnovec Pirotehnika – Hrvatska

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …