Međukolumnaško trošivremilo: Kad stranci pjevaju hrvatske pjesme

pjevaci

Prošlo je dosta od zadnje kolumne, a moglo bi još isto toliko i proći pa rekoh da spriječim kolektivna samoubojstva blagovanjem snijega tamnih boja jednim kratkim člankom kojeg nećete moći u potpunosti doživjeti između 17:00 i 01:00 ako internetske putešestvije obavljate pomoću savskog neta.

Volimo rvacke pjesme, volimo ih pjevat, volimo ih popevat, volimo ih pivat. A kako ih drugi pj/pop/pi-eva/iv-ju? Evo par uratčića:

Filipinac koji je krenuo putem Mladena Grdovića i, kako doznajemo iz neslužbenih izvora, već mu oteo dio publike u konobama „Maslina 1“, „Kamen 1“ i „Bevanda 666“. Poslušajmo njegovu izvedbu pjesme kojom je zasad pobrao najviše simpatija:

Evo i dvije izvedbe iz dokumentarca „Crna i lijepa – moja Afrika“ o hrvatskom misionaru koji, divnog li čuda, boravi po Africi i ljude uči najdivnije hrvatske pjesme. Duh kulena i čvaraka i u dalekoj Africi.

Škoro, skrij se:

Ovaj pak skače s pjesme na pjesmu ko Antonio Zadro u Roku:

Evo još jednog apostola! KJV! (primijetite da je, naravno,  čaša prazna tijekom mahanja istom):

Isti Oliver u mlađim danima, ali bez prikopčanog klavira s kojim valjda i spava i nerdy naočala:

Ludi Poljak odlično skinuo Thompsona. Priča se čak i da je Thompson NJEMU ukrao ovu pjesmu, tj. da ju je plagirao. Strašno nešto.

Zmaj od Hong Konga je našao odličan način da se udvori našoj heroini Lani Jurčević  i čestita joj novu dve i 11.-tu godinu.

Čovjek zna pjevat ono što ne zna trećina naših reprezentativaca dok tijekom intoniranja po kratkom postupku metnu ruku na prsa, a ostatak skladbe prebiru kaugumu po ustima razmišljajući o tome jesu li doma zatvorili vrata na garaži.

Čovjek iz Hong Konga si je malo popio ma odlučio otpjevati pjesmu koju su mu, kao malom, pjevali tata Shi i mama SuShi koji su išli u hrvatske škole jer su, ponukani uspjehom hrvatskom obrazovanja, još 1754. godine tamo primijenili naš obrazovni model i prepisali nacionalni kurikulum do u detalje, ČAK GA NI PREVELI NISU.

Još jedna Kineskinja u nizu, čula je da se za neke artikle od 1.2.2014. povećava subvencija na staru razinu pa je u povodu toga prvog jutarnjeg računa s novim cijenama odlučila pokušati dočarati taj osjećaj koji će se dogodit pri pogledu na iznos subvencije (ispod ukupnog iznosa računa):

Mislite da možete bolje? Uzvratite im i otpjevajte kinesku himnu. Da ne guglate, evo vam je ovdje:

Pozdrav do neke nove kolumne ili članka.
nijeroker / esava.info

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …