LINE: Najozbiljniji konkurent WhatsAppu

line_app_android

WhatsApp je aplikacija koju koriste i  mnogi studenti, ali i poslovni ljudi, kako u Hrvatskoj tako i u regiji, a omogućuje besplatno slanje poruka putem vaših mobilnih uređaja. Međutim, u svijetu je sve popularnija i aplikacija LINE, nastala u Japanu, koja osim besplatnih poruka i poziva, omogućuje i kupnju virtualnih naljepnica koje predstavljaju osnovni izvor financiranja.

LINE je ostvario prihod od 157 milijuna dolara u trećem kvartalu ove godine, u usporedbi sa samo 10 milijuna godinu ranije što i nije čudno s obzirom da se aplikacija osim u Japanu, proširila i na Tajvan, Indoneziju te Španjolsku s gotovo 300 milijuna korisnika.

line-screenshots

LINE je dostupan za više mobilnih platformi, uključujući Android i iOS.

Potencijal je i mnogo veći nego što se misli. Južnokorejski tehnološki div LG je  objavio kako je integrirao funkcionalnosti Linea s ‘pametnim’ kućanskim aparatima, poput frižidera ili perilice rublja, a nova platforma korisniku omogućuju upravljanje uređajima korištenjem ‘prirodnog jezika’. Naime, ukoliko korisnik želi pokrenuti npr. perilicu, jednostavno to može učiniti upisivanjem naredbe koristeći aplikaciju Line. Izgleda da ovu aplikaciju očekuje svijetla budućnost!

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …