Kinezi grade tematski park s replikom Titanika

Titanic_Trailer

Azijci su oduvijek poznati po gradnji raznih replika, ponajprije svjetski poznatih građevina poput Eiffelovog tornja. No, sada idu još jedan korak dalje.

Naime, jedna kineska kompanija namjerava uložiti gotovo 165 milijuna dolara u gradnju replike popularnog Titanika – i to u njegovoj stvarnoj veličini. Replika broda bi trebala biti glavna atrakcija u tematskom parku koji će se nalaziti u Sichuanu te će posjetiteljima nuditi mogućnost doživljaja katastrofe. Brod duljine 270 metara trebao bi se izgraditi za dvije godine.

Luksuzni je brod potonuo u Atlantskom oceanu 1912. godine, pri čemu je poginulo 1500 ljudi. Zaluđenost pojedinaca ovim brodom traje i dan danas. Nedavno je na aukciji prodana violina, koju su svirali violinisti orkestralnog sastava Titanica, za vrtoglavih 1,45 milijuna dolara.

Kao razlog izgradnje spominje se kineska fascinacija Titanikom, čemu je pridonio i istoimeni film Jamesa Camerona iz 1997. godine. Replika broda će se usidriti na rijeci Južne Kine. Kako bi replika bila što bliža originalu, konstruktori će se i poslužiti dizajnom RMS Olympica, koji je često nazivaju sestrom blizankom Titanika.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …