Hrvatska je postala dio BlaBlaCara, globalne zajednice za dijeljenje prijevoza

BlaBlaCar_Ridesharing2_HR

BlaBlaCar, najveća svjetska platforma za dijeljenje prijevoza, objavila je daljnje širenje u istočnoj i središnjoj Europi preuzimanjem AutoHopa, vodeće zajednice za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Rumunjskoj.

AutoHop, baš kao BlaBlaCar, spaja ljude koji trebaju prijevoz na duljim putovanjima s vozačima koji putuju u istom smjeru. Vozači tako štede dijeleći troškove goriva, a putnici dobivaju povoljniji i ugodniji način putovanja, često od vrata do vrata.
Članovi biraju i znaju s kim se voze zahvaljujući sigurnosnim postavkama platforme: za svakog člana se potvrđuje i prikazuje e-mail adresa, broj telefona, Facebook profil, fotografija, mini biografija i preferencije.

– Kroz međusobno ocjenjivanje članova uspjeli smo izgraditi pouzdanu zajednicu za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj i veseli nas što ćemo sad s tim novim načinom putovanja moći upoznati još više ljudi u Hrvatskoj – kazala je Antonija Bilić Arar, zadužena za PR i marketing u Hrvatskoj.

Članovi AutoHopa sad postaju dio BlaBlaCara, najveće svjetske zajednice za dijeljenje prijevoza koja okuplja više od 10 milijuna članova u 18 zemalja. Hrvatskim putnicima odsad će biti dostupno još više putovanja diljem Europe – trenutno je na BlaBlaCaru dostupno više od 2 milijuna ponuda prijevoza!

Članovima će također dobro doći napredne mobilne aplikacije – dostupne za Android telefone i iPhoneove – pa će prijevoz lako moći ponuditi ili pronaći bilo gdje i bilo kad.

– BlaBlaCar će nam pomoći da povežemo i manja mjesta s lošim međumjesnim javnim prijevozom u novu prometnu mrežu koju stvaramo, a koja se zasniva na ljudima. Zajednička nam je posvećenost povjerenju i sigurnosti kako bismo dijeljenje prijevoza učinili popularnim rješenjem za putovanja u svakoj zemlji Europe – izjavio je Istvan Haidekker, suosnivač AutoHopa.

Voditelj operacija i suosnivač BlaBlaCara Nicolas Brusson dodaje: – Imamo jednaku viziju da iskustvo putovanja u Europi možemo učiniti boljim i to ako ljudima ponudimo da uštede, putuju učinkovitije i u društvu

AutoHopov tim će – sada kao dio BlaBlaCara – nastaviti služiti članovima iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Rumunjske te će biti potpuno integrirani u BlaBlaCar koji, poduprt investicijama Accel Partners i Index Ventures,  postoji u 18 zemalja svijeta, među kojima su Francuska, Beneluks, Njemačka, Italija, Indija, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.

O BlaBlaCaru

BlaBlaCar  je zajednica za dijeljenje duljih putovanja koja spaja vozače sa slobodnim mjestima u autu s ljudima koji putuju u istom smjeru. Svaki putnik plaća za svoje mjesto tako da zajedničkim putovanjem dijele troškove. Svakog mjeseca više od 2 milijuna članova na BlaBlaCaru podijele prijevoz na putovanju prosječno dugačkom 340 kilometara.

BlaBlaCar web i mobilne platforme su programirane da stvaraju sigurnu zajednicu koja se zasniva na povjerenju – u profilima članovi dijele informacije o sebi pa čak mogu naznačiti i koliko su razgovorljivi, od ‘Bla’ do ‘BlaBlaBla’, odakle dolazi i ime kompanije BlaBlaCar.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …