Colorado legalizirao marihuanu – Amerikanci u redovima

colorado

Dugi redovi po veoma hladnom vremenu obilježili su jučer, prvoga dana Nove godine, otvaranje prvih legalnih specijaliziranih prodavaonica marihuane u Coloradu, nakon što je ta država odobrila slobodnu prodaju droge u gotovo 40-ak prodavaonica.

Stotine zainteresiranih, neki iz udaljenih dijelova SAD-a, čekali su satima u redovima po velikoj hladnoći kako bi bili među prvim kupcima.

,,Ovo je povijesni trenutak”, kazao je 31-godišnji Jacob Elliott iz Leesburga pokraj Washington DC-ja koji je čekao u redu ispred 3D Cannabis centra u Denveru. ,,Nikad nisam vjerovao da će se to dogoditi”, dodao je.

Vlasti u Coloradu vjeruju da će se ostvariti godišnji promet marihuane vrijedan 578 milijuna dolara, što će državi donijeti oko 67 milijuna dolara poreza godišnje.

Najviše 28 grama po osobi

Colorado je uz američku državu Washington izglasovao legalizaciju korištenja i posjedovanja kanabisa za osobe starije od 21 godine još u studenome 2012., a obje su među 20 američkih država koje su odobrile upotrebu marihuane u medicinske svrhe. Slobodna prodaja uvedena je od 1. siječnja 2014.

Građani Colorada mogu kupiti najviše 28 grama za oko 60 dolara, a oni koji ne žive u toj državi smjet će kupiti sedam grama uz predočenje osobne iskaznice kako bi dokazali da su stariji od 21 godine, prenosi Hina.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …