10. Noć muzeja: ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”

NM2015_FacebookCover1

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja  pod nazivom ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, koja će se održati 30. siječnja 2015. godine od 18:00 sati do 01:00 sati sa slobodnim ulazom na sve programe.

Tema desete Noći muzeja se konceptualno nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju, kojom se žele dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkih itinerera.

O uspjehu Noći muzeja govori i podatak o kontinuiranom rastu publike iz godine u godinu.  Proteklih devet godina hrvatske muzeje je tijekom manifestacije Noći muzeja posjetilo više od dva milijuna posjetitelja , a samo prošle godine Noć muzeja 2014. zabilježila je rekordnih 360.000 posjetitelja, koji su posjetili preko 200 muzeja. Posebno je vrijedna  činjenica da su se u Noć muzeja uključile i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, knjižare i klubovi, kao i lokalne zajednica s programima na otvorenim gradskim prostorima.

Noć muzeja 2015. Hrvatsko muzejsko društvo ostvaruje u suradnji s hrvatskim muzejima, Gradom Zagrebom, Tehničkim muzejom Zagreb, Teslinim rodnim krajem u Lici – gradom Gospićem, Muzejom Like Gospić, te Memorijalnim centrom ”Nikola Tesla” Smiljan kao glavnim partnerima. U programima Noći muzeja posebno se naglašava važnost potencijalnog razvoja kulturno-turističkih itinerera  temeljenih  na  ponudi kulturnih ustanova kroz iznimno uključivanje lokalnog stanovništva u programe Noći  muzeja, s naglaskom na mogućnosti razvoja Gospića, Like i cijele regije kroz ličnost genijalnog izumitelja Nikole Tesle, čovjeka univerzalnog uma.

Program ovogodišnje Noći muzeja u Zagrebu možete provjeriti ovdje!

Temu Noći muzeja 2015. ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”  podržat će muzeji, arhivi, knjižnice, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije. S obzirom na bogatstvo brojnih izuma i otkrića iz sfere znanosti i umjetnosti u fundusima kulturnih institucija  očekuju se kreativne i atraktivne prezentacije koje će privući brojne posjetitelje.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …