Želja umirućeg dječaka: San Francisco postaje Gotham City na jedan dan

San-Francisco-Gotham-City-Make-a-Wish-Miles-BatKid

Miles boluje od leukemije, a svoju inspiraciju pronalazi u superherojima. Kada ga je fondacija Make-a-Wish pitala koja mu je najveća želja, iznenadio je i njih i svoje roditelje rekavši im da želi postati Batkid.

Fondacija je odlučila da mu pomogne u ostvarenju želje te su zamolili i širu javnost da pomogne u tome. Čitav dan 15. studeni bit će posvećen ispunjenju Milesovog sna.

Ujutro će se na vijestima u San Franciscu pojaviti vijest da šef policije traži bilo koga tko zna gdje se nalazi Batkid, budući da mu je neophodan u “rješavanju zločina i privođenja zlikovaca”. Milesov dan će uključivati i spašavanje dame u nevolji, vezane za žičaru, sprečavanje Riddlera u pljački banke, ručak u Burger Baru, posebnu poruku šefa policije da pogleda kroz prozor na Union Squareu, gdje će velika grupa volontera tražiti njegovu pomoć.

Pingvin će oteti čuvenu maskotu San Francisca, a Batkid će ga trebati spasiti. Posljednja stanica bit će gradska vijećnica, gdje će mu se zahvaliti gradonačelnik i šef policije te mu uručiti ključeve grada.

“Budući da želi biti superheroj, organizirali smo i čitavu gomilu ljudi s transparentima kako bi ga bodrili i kako bi se osjećao kao heroj”, izjavila je Jen Wilson iz fondacije Make-a-Wish i dodala kako je interes za ispunjenje Milesove želje ogroman te da očekuju tisuće sudionika.

Događaju se odazvao i Twitter, koji će tijekom čitavog dana puštati različite tvitove za različite likove koji sudjeluju u scenariju.

Miles, naravno, ništa ne zna o ovome danu. Zna samo da će možda dobiti Batmanov kostim.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …