Završeno studentsko ljeto na Braču

velika1

Pod geslom “Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas odmoriti”, od 21. srpnja do 24. kolovoza održano je ljetovanje studenata Zagrebačkoga sveučilišta u pastoralnomu centru Sv. Josipa u Postirima na Braču, javlja ika.hr.

Već šestu godinu za redom studenti iz Zagreba, cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine okupljaju se na Braču pod vodstvom jednog od studentskih kapelana grada Zagreba salezijanca Damira Stojića, te ljetne dane provode sadržajno i kreativno u župi koja ih je s radošću prihvatila. Prema riječima kapelana Stojića, svakoga tjedna okupilo se oko 60 studenata po grupi, a susreti su bili zamišljeni kao ljetovanje s duhovnim programom, pri čemu svaka skupina ljetovanje počinje nedjeljnom večerom, a završava subotnjim doručkom.

Govoreći o programu ljetovanja u pastoralnomu centru, voditelj Stojić ističe: “Svakoga dana imali smo jutarnju molitvu, zatim, prije ručka misu, poslijepodne krunicu, a na kraju dana večernji duhovni program u župnoj crkvi. Prema salezijanskoj tradiciji, dan završava Riječju za laku noć. Ove godine teme su bile: ‘Božja ljubav’ i ‘Poslanje’ (Biti u svijetu, ali ne od svijeta). Molitvu i prigodna svjedočanstva predvodili su animatori kao najbliži suradnici. Pri tome, sve grupe koje ljetuju u župi prolaze navedene teme. U petak navečer studenti slave misu kod zavjetne crkve sv. Josipa na Glavici, moleći za Domovinu i hrvatske branitelje. “S radošću ističe da je u šest godina u toj bračkoj župi ljetovalo oko tisuću studenata, uglavnom između 18. i 25. godine života.

Posebno je istaknuo suradnju sa župom: “Imamo jaku suradnju sa župnikom koji dolazi i na naš duhovni program. Isto tako, mi sudjelujemo i u životu župe koliko je to moguće, od animiranja nedjeljnih misa do npr. sudjelovanja na hodočašću za sv. Lovru u Lovrečinu. Ove su godine “Primjećujemo da su nas i župljani prepoznali, te rado sudjeluju u našemu duhovnom programu”, istaknuo je don Damir Stojić.

Postirski župnik mons. Ante Jelinčić na kraju studentskih ljetovanja izrazio je zahvalnost hvarskomu biskupu Slobodanu Štambuku što je podržao inicijativu gradnje pastoralnoga centra u župi koja se pokazala odličnim odredištem brojnih studenata ljetnih dana.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …