Zadarski studenti kreću u bojkot menze

redomat

Novi pravilnik o cijeni prehrane u studentskim menzama šokirao je studente, a cijenom hrane većom za gotovo 50 posto posebno su ogorčeni zadarski studenti. Ovaj potez Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ih je šokirao, no ubrzo je pokrenuta inicijativa te putem društvenih mreža zadarski studenti pozivaju na bojkot menzi, a pokrenut će i skupljanje potpisa za peticiju.

– Mole se svi studenti Sveučilišta u Zadru da od 10. listopada sabotiraju rad menzi, dakle restorana Barbakan i fast fooda Citadela zbog višestrukog povećanja cijena koje nisu u skladu s drugim hrvatskim menzama. Također se ti isti studenti mole da kopiraju ovaj status kako bi se ova ideja proširila Zadarskom studentskom populacijom, stoji u pozivu na društvenim mrežama.

Studenti pozivaju da se menze bojkotiraju od 10. do 20. listopada, a kako su kazali potpisi za peticiju skupljat će se na svim odjelima, dok će za to vrijeme skupljati cijene prehrane iz drugih menzi kako bi mogli usporediti sa zadarskom.

Kako su nam rekli cijene u menzama, jelovnici i normativi nisu ujednačeni, pa od grada do grada razlika u cijeni jednakog jela bude veća i od čak 100 posto.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …