Zaboravite Internet, stiže za sve besplatni Outernet

Your-iPhone-Could-Get-WiFi-from-Space-if-Outernet-Becomes-a-Reality-427649-2

Mislili ste da je Internet vrhunac naše generacije. Možda se varamo! Daily Mail prenosi vijest o lansiranju Outerneta, nova wi-fi mreža koja će svoje signali slati iz nekoliko stotina malih satelita koji će se naredne godine lansirati u Zemljinu orbitu.

Svaki taj satelit će slati Internet signal koji će biti dostupan svim računalima i pametnim telefonima te će na taj način omogućiti besplatno surfanje milijardama ljudi diljem svijeta. To također znači da će i stanovnici Sjeverne Koreje ili primjerice Kine moći uživati u slobodi pristupa svim web stranicama što im je do sada u velikoj mjeri ograničeno.

Organizacija koja se krije iza mega-projekta Outernet je Media Development Investment Fund (MDIF). Ova tvrtka iz New Yorka namjerava skupiti i desetke milijuna dolara donacija kako bi projekt što prije zaživio. U projekt će uključiti i NASA-u koja će Outernet testirati na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Koliko je projekt realan, saznat ćemo u budućnosti.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …