Walk of shame: Najdužih 200 metara u njenom životu

walkofshame

– Jesi li za ples?

Nasmiješila se, digla ruku u zrak i pogledala ga: ‘Setiš li se nekada nas, mišu moj?!’ Kao da se znaju od prije. Ali nisu. Znaju se jedan minut, jedan pogled, jedan jebeni refren koji je i najvećim rokerima ušao u uši. A šta će je se sjećat? Ne zna gdje udara. Crno vino mu iskače iz čaše svakim novim refrenom. Ups, otišlo je malo i po njoj. Ah, gdje baš po novoj bijeloj haljini sa šljokicama koju je kupila u Zari? Nije problem – Gentleman će to obrisati. Zapravo, nije gentleman, nego stari lav koji je još uvek živ i zdrav i zna iskoristiti situaciju. Volio je Samardžića. Imao je svoju ljubavnu adresu u drugom paviljonu, soba  dvadeset i neki broj.

Bacio je spiku. Živi tu na Savi. Treća godina na faksu, peta u menzi. Zna sve zaštitare. On može tulumariti do 23:45 dok ostali do 23:30. Jebi ga, dobar je s njima. U brzoj hamburger dobije preko reda, kaže da mu ni redomat ne može ništa. Priča je bila bezveze, ali padala je. Nije navikla na ove savske budale. Bio joj je ovo jedan od prvih izlazaka. Bila je brucošica. Tek je došla. Njezine su ostale studirati u Splitu, malo koga zna osim cimerice Mare i njezine rodice Nele koja je došla preko vikenda u shopping.

Vrijeme joj je brzo prolazilo. Vrtila se s njim, plesala. Škljoc-škljoc. Fotagraf je uslikao par zanimiljivih fotki koje njemu dižu reputaciju i možda još nešto, a njima spuštaju.

Zamračilo se sve. Počele su laganice. Znate one standardne ‘Zora bila’ i koje već idu tada. Balašević je bio na kraju, uobičajeno… Digla je ruke, kao da je pogodila. On je mislio da je to priča o Vasi Ladačkom. Nije slušao Balaša. Jedino što zna o njemu zna sa stranice ‘Barenje emotivnih pičoka Balaševićevim stihovima’.

Toga jutra sam stigao putničkom klasom…‘ i svjetla su se lagano počela paliti.
– Otpratit ću te do sobe.
– Nije mu ni odgovorila, samo je pošla za njim uz stihove ‘sklon’te čaše i bokale, razbio bih svet od šale, da je samo slučajno od stakla, dunjo moja.’ Mučilo je nešto. Možda neka stara ljubav koja je ostala za njom na dalekom jugu. Možda je tražila utjehu. Možda…

Izlazili su iz kluba. Naš junak je pozdravio zaštitare na izlazu razmijenivši onaj osmijeh ‘bit će nešto’.
‘Pamet u glavu…’. Gledali su ga kako s njom izlazi. Zapravo nisu gledali njega, nego nju. Odzada.

Prelazi cestu, ulazi na Savu gdje već po običaju stoji 5-6 redara koji znaju tko je s kim završio tu večer.
Nije bilo riječi, opet onaj osmijeh ‘bit će nešto’. Standardna priča.

Živjela je u osmom, ali je ipak skrenula s njim prema drugom. Nije bilo puno priče. Vidi se da je razočarana u nešto i da to želi prekriti nečim. Teturala je uz stepenice u bijeloj haljini sa šljokicama i petom od metar i po’. Al vješto je baratala u njima. Poput balerine ili Idore Hegel u najboljim klizačkim danima.

Ušavši u njegovu sobu nije ni svjesna kakvu je grešku napravila. Možda nije greška što će spavati s njim, što će prenoćiti kod njega. Ne tiče nas se to. Spavala je na cimerovom krevetu, nije ništa bilo. Samo se izvalila. Nije ni on ništa htio. Čudno. Pokušao je povratiti kroz prozor, al je vidio sakupljača boca pa se nekako suzdržao. Lažna uzbuna. No ona i ta greška… Napravila je jednu kardinalnu grešku, krucijalnu – nije imala presvlaka.

Jebi ga, sutradan te nitko ne pita jesi li bila kod prijateljice, ako se u podne vraćaš raščupana na štiklama i u bijeloj haljini od šljokica s mrljom od crnog vina. Izlazi iz drugog paviljona. Red u jedinici i dvici je bio velik. Ljudi su išli jest. Ekipa već ide u Roko na kavu i razrađivat dobitni listić. A ona? Pred njom je najdužih 200 metara u životu. Nešto kao walk of shame. Zvala je i Maru i Nelu da joj donesu nešto, ali nisu se javljale. Morala je pognute glave proći taj put. Možda znate kakav je. Možda ste nekada prespavale kod prijateljice ili dečka.
Eh… Poput godine…

Ćalta

(www.esava.info)

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …