Vlada sanira dugove i smjenjuje Upravu SC-a

Vlada_RH_1280x1024

‘Uprava nije u stanju osigurati financijsku konsolidaciju i restrukturiranje Studentskog centra i stoga predlažemo sanaciju’, pojasnio je odluku Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Predstavljajući kabinetu premijera Zorana Milanovića odluku o sanaciju Studentskog centra Zagreb, ministar Željko Jovanović je podsjetio kako su na kraju 2011. godine ukupne nepodmirene obveze centra iznosile 110 milijuna kuna, no u godini dana povećale su se na121 milijun.

‘Problem se nije riješio, a gubici su se povećavali. Kad je prije 11 godina provedena sanacija, a dug iznosio 87,5 milijuna kuna, Studentski centar je završio u plusu od 21 milijuna kuna. Sanacija je trajala dvije godine. Nakon osam godina stvoreno je 110 milijunakuna novog duga’, rekao je ministar Jovanović.

Osim kritika upravi, za koju je ustvrdio kako ‘ nije funkcionirala kako je trebala’, naveo je i objektivne probleme poput činjenice da se cijena studentskog obroka nije mijenjala 15 godina, a smještaja u domu 19 godina.

‘Od nepodmirenih obveza, 63 milijuna kuna odnosi se na dobavljače, 34 milijuna odnose se na preuzete cesije o otkupu potraživanja, dug za kamate iznosi 13,7 milijuna, a za neplaćene poreze i doprinose 10 milijuna kuna.

‘Iako smo zahtijevali racionaliziranje zaposlenih, broj se povećao na 1.016 zaposlenika. Sadašnja uprava nije u stanju osigurati financijsku konsolidaciju i restrukturiranje Studentskog centra, te predlažemo odluku o sanaciji, utvrditi vjerovnike i njihove tražbine, način namirenja vjerovnika, prijeboje s obvezama prema državi, te imenovanje sanacijskog upravitelja i sanacijsko vijeće’, zaključio je ministar Jovanović.

izvor: tportal.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …