Vlada RH danas raspravlja o sanaciji Studentskog centra

Vlada_RH_1280x1024

Sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se danas, četvrtak, 24.01.2013. godine u 10 sati. Između ostalih točaka, dnevni red redovne sjednice činit će i točka 18. Prijedlog odluke o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Potaknuti prijedlogom odluke o sanaciji, djelatnici programa Kulture promjene SC-a obratili su se nadležnim institucijama u otvorenom pismu.

‘Zainteresirani za nastavak normalnog funkcioniranja djelatnosti Kulture koji može biti vođen motom stručnosti i iskustva ili pak političkim kadroviranjem želimo postaviti, po nama, važna pitanja:

Premijeru Milanoviću, kako to da ste putem sanacije odlučili nadležnost nad SC-om predati MZOS-u koji je uzrokovao probleme u financijskom poslovanju SC-a?
Premijeru Milanoviću, zašto mislite da će upravo MZOS provesti sanaciju bolje od Sveučilišta u Zagrebu, osnivača i vlasnika SC-a, koje je predložilo provedbu reforme SC-a i tražilo podršku za istu?
Premijeru Milanoviću, koji su kriteriji za izbor sanacijskog upravitelja SC-a, sanacijskog vijeća te voditelja programa Kulture SC-a?
Ministre Jovanoviću, kako to da ste Vladi RH predložili sanaciju ustanove kojoj ministarstvo koje vodite duguje 45,8 mil. kuna?
Ministre Jovanoviću, koja je vizija MZOS-a za Kulturu SC-a?
Ministre Jovanoviću, koje ćete stručnjake predložiti za vodstvo Kulture SC-a i na koji će način oni unaprijediti program Kulture SC-a, a da on ostane i/ili postane još dostupniji studentima, mladim umjetnicima i autorima?
Ministre Jovanoviću, što će novo vodstvo SC-a napraviti da SC u Zagrebu ostane važan čimbenik na hrvatskoj i međunarodnoj kulturnoj sceni?
Ministre Jovanoviću, što će biti s nastavkom realizacije umjetničkih projekata koji su odobreni i sufinancirani sredstvima fondova EU-a?
Ministre Jovanoviću, hoće li sada MZOS početi izdvajati sredstva za kulturni program SC-a te time podržati afirmaciju i prve profesionalne radove studenata umjetničkih, društvenih i humanističkih usmjerenja?
Pomoćnice ministra Beljo Lučić, hoće li SC nastaviti s organizacijom kvalitetnih izvanfakultetskih programa koji nadopunjavaju studijske programe, i ako da, koje ćete stručnjake predložiti da vode organizaciju programa?
Pomoćnice ministra Beljo Lučić, na koji će način novo vodstvo SC-a unaprijediti suradnju studenata, fakulteta i Kulture SC-a?

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …