Virtualna šetnja Poljudom: Studentska ideja pretovorena u poslovni uspjeh!

naslovna

Splitski Hajduk je napravio još jedan iskorak u svojoj ponudi. Nekoliko dana unazad na web stranicama je postavljena virtualna šetnja kroz stadion i njegove osnovne prostorije. To znači da se u bilo koje vrijeme i gdje god da se našli, možete prošetati Poljudom – barem na virtualni način. Osim stadiona i tribina, u obilasku možete proći i kroz bijeli, trofejni i novinarski salon te kino dvoranu unutar cijelog kompleksa. Za ovaj veliki projekt je zaslužna jedna veoma mlada ekipa studenata koja je okupljena pod nazivom Studio Style89.

esavaoni

Branimir Cesar i Boris Barić su osnivači i glavni akteri svih virtualnih šetnji koje su do sada napravili. Osim splitskog Poljuda, vrijedi istaknuti i još nekoliko većih projekata poput Crkve i kripte sv. Nikole biskupa u Varaždinu, Cluba Roko, Franjevački trg u Varaždinu. Porazgovarali smo s njima o njihovim počecima te najvećim projektima.

Na ideju o Studio Style89 su došli prošlo ljeto nakon čega su firmu otvorili u studenom prošle godine od kada se bave web-designom, grafičkim designom i izradom virtualnih šetnji. Što se tiče potpore, nisu imali nikakvu – kako od države, tako ni od drugih institucija – doslovno s nula kuna u džepu! Znanje, originalnost te inovativnost su očito bili ključni u svemu tome.

Što se tiče opreme koju koriste, tu ističu Canon fotoaparat i Canon širokokutni objektiv koji su visoke kvalitete te stativ s profesionalnim pomičnim nogicama i gumenim pipcima da se ne skliže po podlozi. Sve je to, uz veliko znanje, dovoljno za ovakve virtualne šetnje.

Što se tiče same šetnje stadiona Poljuda, bilo je potrebno u tri navrata ići u Split (iz Varaždina) gdje su okvirno ostali tjedan dana koliko im je vremena bilo potrebno kako bi obavili terenski posao. Oko tri tjedna je bilo potrebno raditi na samoj virtualnoj šetnji (montaža, photoshop i programiranje). Sveukupno je cijeli projekt vremenski uzeo oko dva mjeseca dok se u potpunosti nije sve prilagodilo željama i zahtjevima čelnih ljudi Hajduka. Puno posla, ali zato svi navijači Hajduka i ljubitelji nogometa mogu uživati u ovim prekrasnim prizorima.

Čestitamo od srca ekipi te im želimo mnogo sreće u daljnjem radu!

www.esava.info

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …