Uvećani troškovi studija: Srpski dekan pozvao interventnu policiju da ga čuva od bijesnih studenata

news_photo_73a2b6d3d6e6bfc2b3cd600010526e00_800_541_90_c1

Više od 150 medicinara pobunilo se jučer zbog neprestanog uvećavanja troškova studiranja, pa je prvi čovjek fakulteta tražio zaštitu od policije, koja je blokirala ulaz u njegov ured.

Riješili uzeti  stvar u svoje ruke
Više od 150 studenata niškog Medicinskog fakulteta prosvjedovalo je jučer ispred  ureda dekana Stevana Ilića zbog, kako tvrde, neprestanog uvećavanja troškova studiranja. Ilić je odbio razgovarati s gnjevnim akademcima, pa je pozvao interventnu brigadu, koja je blokirala ulaz u njegov ured, piše kurir.

Pljačka
– Meni je ostao samo jedan ispit, ima kolega koji imaju još samo diplomski, a ne možemo završiti studij dok ne uplatim 20.000 dinara (oko 200 eura) odmah i još 20.000 ukoliko ne diplomiramo do siječnja. To je strašno, ovo je prava pljačka – kaže studentica S. S. i dodaje da će zbog toga ustrajati u svojim zahtjevima.

Oni su tražili i da svi koji su ostvarili 48 bodova imaju pravo na besplatne studije.
Dok je aktualni dekan odbijao da se pojavi pred medicinarima, to je odlučio učiniti njegov prethodnik, profesor Milan Višnjić.

– Studenti su u pravu, fakultet postoji zbog njih, a ne studenti zbog fakulteta. Sramota je da dekan neće da razgovara sa studentima i da poziva policiju. To se nikad nije desilo na ovom fakultetu – istakao je Višnjić, na što su studenti reagirali gromoglasnim uzvicima: „Ostavka, ostavka“.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …