U srijedu akcija ‘Dajte nam kolače’

1209134_638907869473786_308773031_n

“Ako nemaju kruha, nek’ jedu kolače”
SRIJEDA 9.10. akcija “Dajte nam kolače”

Čuvena izreka Marije Antoanete nama studentima nije nikad bila toliko bliska kao sad. Ovom akcijom želimo poslati poruku ministarstvu da smo ujedinjeni u ovom zahtjevu i očekujemo njihovo očitovanje!

Pozivamo sve studente da se ujedine u akciji “Dajte nam kolače” koja će se provesti na sljedeći način:

Cijelog dana će trajati bojkot s time da ćemo samo uzimati kolače te zanemariti sve ostalo što će biti ponuđeno u menzama.
Pokažite studentsku solidarnost i izbjegnite uzimanje “zdravih” menija koji su nam se navodno poboljšali.
Možda dođe do situacije da u pojedinim menzama budete morali platiti cjelokupni meni, ali vas pozivamo da u srijedu bez obzira na cijenu sudjelujete u akciji.
Jer kao što se mogli uvjeriti ovih dana u menzama, hrana je ostala ista, dobili smo “menije” te se zna dogoditi da samo jedno jelo bude ponuđeno, a zapravo bi u ponudi trebala biti 3 menija kao što je istaknuto na papiru koji se nalazi na početku reda.

Kao što smo već rekli glavni razlog poskupljenja je taj što je uvedena zdravija prehrana koja je samo krinka za manipulaciju javnosti kojoj se predočava poskupljenje od 30% dok u praksi to funkcionira na potpuno drugačiji način. Npr. ne jedete svinjetinu i uzmete nešto izvan tog menija kao što je govedina koja se nalazi u drugom meniju u kojem se također nalaz i brokula koju isto možda ne jedete!

Ovom svojom “zahtjevnom” kombinacijom ste sebi priskrbili ne poskupljenje od 30% nego 100%-tno poskupljenje koje je potpuno suprotno onome što je najavio ministar jer morate platiti oba menija.

Sljedeća stvar koju bi htjeli istaknuti je ta da je poskupljenje od 30% minimalno dok u brzim menzama u kojima se nalazi nezdrava hrana to poskupljenje je i puno veće, tako da za “nezdravu” vodu u boci plaćamo 300% veću cijenu.

U dosta menzi nema voća uopće tako da je i najskeptičnijima ovo dokaz da se zapravo ništa nije promijenilo osim cijena.

Tijek pratite na facebooku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=638907869473786&set=oa.182934855227999&type=1&theater

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …