U pripremi je novi regionalni Virtualni dan karijera i znanja

 MojPosao od 5. do 12. listopada s partnerima Posao.ba i Infostud.com priprema novi virtualni sajam zapošljavanja i edukacije. Ocekuje se sudjelovanje najuspješnijih tvrtki i edukativnih ustanova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Osim jednostavnije i brže aplikacije, tražitelje posla ocekuju webinari i orijentacijski test.

 

virtualniPotaknuti uspjehom prošlogodišnjeg sajma, MojPosao (www.MojPosao.net) i vodeći portali za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Posao.ba) i Srbiji (Infostud.com) će od 5. do 12. listopada organizirati drugi Virtualni dan karijera i znanja. Podsjetimo, prošlogodišnji sajam je posjetilo gotovo 125.000 osoba, predstavljene su 72 ponude za edukativne programe, objavljeno 148 natjecaja za radna mjesta u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a poslodavci su prikupili 3.000 životopisa.

Da je pred organizatorima zahtjevan posao potvrđuje nedavno provedena anketa na portalu MojPosao u kojoj su sudjelovala 342 ispitanika. Naime, kada im je postavljeno pitanje jesu li do sada sudjelovali na virtualnom sajmu zapošljavanja, njih 58% je odgovorilo da još nije. 23% ima pozitivan stav prema ovakvom nacinu potrage za poslom, bez obzira jesu li do sada sudjelovali na virtualnom sajmu ili ne. Preostalih 19% ispitanika nisu culi ili ne znaju dovoljno o Virtualnom danu karijera i znanja.

 Organizatori vjeruju u daljnji razvoj ovog projekta, kao i i rast povjerenja u virtualne sajmove zapošljavanje i edukacije. Sajam je već ostvario dobre rezultate u smislu jacanja međusobne suradnje tvrtki i edukativnih ustanova s ovih prostora, a vjerojatno će u određenoj mjeri potaknuti i mobilnost na tržištu rada. Ocekuje se da će na sajmu ponovo sudjelovati najuspješnije tvrtke i edukativne ustanove iz tri zemlje.

 Što se tice novosti, sve posjetitelje sajma, ali i izlagace, ujesen ocekuje brža i jednostavnija aplikacija virtualnog sajma. Tražitelji posla će i dalje moći jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagaca te putem javnog ili individualnog chata komunicirati s predstavnicima tvrtki i edukativnih ustanova.

 Po prvi puta, zainteresirani posloprimci će se moći prikljuciti online seminaru (webinaru) koji će organizirati pojedini poslodavac. Kako bi se lakše snašli među objavljenim natjecajima, posjetitelji će moći ispuniti kratki orijentacijski test koji će ih usmjeriti na poslodavca koji najviše odgovara njihovim potrebama, sposobnostima i obrazovanju.

 Regionalni Virtualni dan karijera i znanja će se, kao i do sada, održavati na adresi www.DanKarijera.com. 3D virtualni izložbeni prostor će biti podijeljen u tri dijela između zemalja sudionika – Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

 Zainteresirane tražitelje posla ocekuju i radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, koji će se održavati uživo, a cilj im je savjetovanje o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te prilikom odabira dodatne profesionalne edukacije.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …