U petak se održava ”Noć biologije”

slide1

Idejni začetnik i glavni voditelj: prof. dr. sc. Gordana Rusak

Izvršni voditelji: dr. sc. Saša Likić & dr. sc. Ivana Šola

Realizatori: studenti, zaposlenici, asistenti i profesori Biološkog odsjeka PMF-a.

Kada? Gdje? Što? Kako? Kako dalje?

Prije četiri godine po prvi puta na Biološkom odsjeku PMF-a organizirana je manifestacija „Noć biologije“. Jedna duga uzbudljiva noć koja je proslavila život u svim oblicima, puna entuzijazma organizatora i zadovoljstva posjetitelja. I svake godine nadalje još bolja, ljepša, zanimljivija. Za potpuni doživljaj posjetite jubilarnu 5. „Noć biologije“ i postanite dio, sada već desetaka tisuća, ljudi koji su je doživjeli u svoj njenoj punini i ljepoti. Tekst i slike s ovih stranica neka pobude onaj mali plamen radoznalosti u vama koji će organizatori rasplamsati do krajnjih granica zateknete li se u laboratorijima Biološkog odsjeka PMF-a u petak, 12.04.2013. u dva termina: od 12-15h za organizirane posjete i od 17-23h slobodan ulaz za sve zainteresirane. Čine oni to jednako uspješno kod svih – mama, tata, djedova, baka, školaraca ali i onih najmlađih. Uvjerite se u to sami!

Naš cilj

Na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način posjetiteljima kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, radionice, prikazati znanstvene činjenice iz biologije. Približavajući im biologiju kao znanost o životu, želimo im približiti život u svim njegovim oblicima i ljepoti.   

Rezultati

Kojim smo se metodama koristili da bi sve ono što smo željeli reći bilo zorno, razumljivo, zanimljivo i pomalo intrigantno, pokazuju slike snimljene te noći. Rezultat? Tisuće zadovoljnih posjetitelja na licu mjesta, kao i oni koji svoje zadovoljstvo nisu skrivali ni danima nakon „Noći biologije“ i slali mailove podrške, zahvale, ostavljali svoje krasne komentare na facebook-u. Njihovo zadovoljstvo i očaranost životom nama je najdraži rezultat.

Umjesto zaključka

Znate li da su nedavne analize uvrstile studij biologije u deset najpoželjnijih studija među studijima s manjim brojem studenata na Sveučilištu u Zagrebu? Vjerujemo da smo kroz ove „Noći biologije“ u proteklih četiri godine barem malo doprinijeli tome. I što reći na kraju? Možda citirati riječi jednog petogodišnjaka koji je na prošlogodišnjoj „Noći biologije“ izjavio: „Kada budem velik bavit ću se mikroskopom.“ Pa pričekajmo da postane „velik“! Ili jednog šestogodišnjaka koji je zaključio „U početku sam mislio da ću se baviti svemirom, ali sada sam odlučio da ću biti „zastvenik“.“ S velikim zadovoljstvom ćemo pričekati da postane „zastvenik“. I da nam upravo ta djeca jednog dana prirede jednu još ljepšu i uzbudljiviju „Noć biologije“.
Hvala svima njima.

Prof. dr. sc. Gordana Rusak

Pozivamo Vas da nas pratite na Facebook stranici gdje možete ostaviti svoje komentare i prijedloge.

Ako vas zanima kako je to izgledalo prošlih godina pogledajte galeriju slika ili pročitajte komentare ovdje i na Facebooku 2011 &Facebook stranici 2012.

izvor: http://nocbiologije.biol.pmf.unizg.hr/

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …