Tko smo? Što smo? Odakle smo?

253243_541819079189903_1908927867_n

Udruga studenata grada Novske uz potporu ostalih studentskih udruga koje djeluju na Sveučilištu u Zagrebu, organizira projekt pod nazivom „ Tko smo? Što smo? Odakle smo? “ u subotu 25. svibnja 2013. godine od 10.00 h do 15.00 h na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

Cilj ovog projekta je studentima Sveučilišta u Zagrebu i građanima grada Zagreba predstaviti tradicionalne običaje, kulturu ljudi iz kraja iz kojih potječu te na taj način potaknuti mlade da cijene i vrednuju svoje običaje i krajeve iz kojih dolaze. Štoviše, važno je prikazati različitosti krajeva Lijepe naše i na taj način ukazati na bogatu kulturnu baštinu i tradicionalne vrijednosti koje moramo očuvati u budućnosti. Isto tako prikazati ćemo koliko je danas razvijen svijet u kojem živimo jer nas različitosti obogaćuju.

Kroz projekt predstaviti će se 18 studentskih udruga. Na štandovima će volonteri studentskih udruga i zavičajnih klubova predstaviti svoje djelovanje i svoj rad, a moći će se kušati i tradicionalni specijaliteti iz pojedinih krajeva. Također u okviru programa predstavit će se mnoga Kulturno umjetnička društva iz različitih dijelova Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine koja će izvesti nekoliko mini programa. Kulturno umjetnička društva će početi svoje izvedbe u 10.00h i na taj će se način predstaviti i zabaviti građane grada Zagreba.

Udruge koje će se predstaviti:

1. UDRUGA STUDENATA GRADA NOVSKE
2. ZAVIČAJNI KLUB HERCEGOVAČKIH STUDENATA
3. UDRUGA MOSLAVAČKIH STUDENATA
4. ZAGREBAČKI KLUB LIVANJSKIH STUDENATA
5. SLAVONSKA UDRUGA STUDENATA
6. ZAVIČAJNA UDRUGA STUDENATA DALMATINSKE ZAGORE
7. STUDENTSKI ZBOR GACKE
8. UDRUGA STUDENATA MEĐIMURJA
9. KLUB ZADARSKIH STUDENATA
10. UDRUGA ZAGORSKIH STUDENATA
11. UDRUGA STUDENATA BANOVINE
12. MLADEŽ RAMSKE ZAJEDNICE
13. UDRUGA STUDENATA IMOTSKE KRAJINE
14. UDRUGA STUDENATA GRADA SPLITA
15. KLUB ŠIBENČANA
16. UDRUGA STUDENATA DOLINE NERETVE
17. UDRUGA STUDENATA CETINSKE KRAJINE
18. UDRUGA STUDENATA DUBROVNIKA “LIBERTAS”

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …