Svi Jovanovićevi biseri

menza_borongaj3-051107

”Studentski meniji poskupjet će sa 4,4 na 6,5 kuna, subvencije za nezdravu hranu – slatkiše, sokove, pića i slično, smanjit će se sa 73, 65% na 50%, a dnevni limiti subvencionirane hrane past će na pola u odnosu na postojeće”, rekla je danas prof. dr. Ružica Beljo Lučić najavljujući novi pravilnik o studentskoj prehrani.

Do sada je ministarstvo plaćalo subvencije po obroku od 12,30 kuna, dok će prema novom pravilniku, zbog povećanja cijena, morati plaćati 16,70 kuna, što je za oko 30 posto više po obroku, a razliku uvećanu za gotovo 50 posto po obroku plaćati će studenti iz svojih džepova.

Postavlja se pitanje, kojom je matematičkom logikom ovo poskupljenje dobro ukoliko i država i studenti moraju plaćati više?
Ne moramo ići daleko. To je zbog našeg zdravlja. Da Jovanović puca i na mjesto ministra zdravlja potvrđuje sljedeća izjava:

»Najveću korist od pravilnika imat će upravo studenti, koji su dosad plaćali ,višu cijenu od one propisane novim pravilnikom, ali su novac trošili na deserte, sokove i kave. Odgovorno korištenje javne potpore treba biti usmjereno na subvencioniranje zdrave prehrane, što uključuje i smanjenje subvencije za konzumaciju deserata«

Čovjek jednostavno zna što je najbolje za mene i tebe. Da se Jovanović ne treba brinuti toliko o nama, potvrđuju i studenti na vašem facebooku:

Ines: Dragi ministre, hoću li ja bit debela ili ne, tebe ne treba bit briga. Pusa, Ines.

Još bolji odgovor dala je i Ema: Da, jako je zdravo kad nam na meniju ponude mlince polivene uljem da su fino masni i onak naravni odrezak ili kako mu je već ime, iz kojeg dakako, curi mast…

Duboko sumnjamo u poboljšanje kvalitete hrane jer je ona ne samo stvar kvalitete, već i pripreme u kuhinji od strane osoblja SC-a. Vjerujemo da ih na radu neće nešto posebno motivirati dodatno poskupljenje hrane od kojeg oni nemaju ništa.

Još jedan pucanj u prazno ministra Jovanovića koji misli da poraze od Zdravka Mamića može pretvoriti u pobjede na bojištu protiv studenata. E pa na krive ste se namjerili.

Završit ćemo i s još jednim Zoranovim biserom: “Cijena studentskog obroka nije se mijenjala već 15 godina, a cijena smještaja u domu je ista već 19 godina.”

Pametnom dosta.

Katarina LJ.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …