STUDOM: Strvinari ponovno najbolji!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinoć je na igralištu studentskog doma Ante Starčević završen ovogodišnji malonogometni turnir Studom 2013. Turnir se već tradicionalno održava krajem svake akademske godine u organizaciji Programa sporta i rekreacije pod pokroviteljstvom Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu

Ove je godine na turniru sudjelovalo 12 ekipa, od čega devet iz SD Stjepan Radić, po dvije sa Laščine i iz SD Ante Starčević, popularno zvanog Šare te jedna ekipa s Cvjetnog naselja. Od samog početka turnira utakmice su pružale mnoštvo dobrih poteza i ravnopravnih borbi na terenu, a na kraju su kao pobjednici izašli stanari Save koji se kriju iza vješto odabranog imena Strvinari. Dečki su pobjedom od 4:3 u finalu obranili svoj prošlogodišnji naslov. Iako su na poluvremenu finalnog meča imali zaostatak od tri pogotka za ekipom Mosha 5th Floor s Lašćine, uspjeli su se vratiti u utakmicu i napraviti potpuni preokret.

Za treće mjesto borile su se obje ekipe sa Save Nomadi i Strvinari u stečaju.  Utakmica završila je izjednačeno te je pobjednik odlučen nakon penala u kojima su više sportske sreće imali Nomadi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim medalja za plasman, igračima iz 4 najbolje ekipe otišle su i pojedinačne nagrade.  Već drugu godinu zaredom Darko Vučić iz ekipe Strvinara proglašen najboljim igračem turnira, Jakov Petrak iz Nomada pokupio je nagradu za najboljeg vratara, a Dario Markić, igrač Strvinara u stečaju, proglašen je najboljim strijelcem turnira s devet postignutih pogodaka.

Dodjelom medalja i prigodnim druženjem ovogodišnji Studom priveden je kraju. Najveći komad organizacijskog dijela na svoja leđa stavili su članovi povjerenstva kojeg čine Dinko Hodak, Boris Ciglenečki, Luka Vlašić i Miro Mikulić.

Svakako valja spomenuti kako je Studom jedan od rijetkih turnira koji svojim sudionicima omogućuje nagrade bez ikakvih uloga. Naime, početni polog u iznosu od 300 kuna služi  kao jamstvo da će ekipe sudjelovati na turniru i po završetku taj iznos im se vraća. Veliku ulogu u tome igraju i sponzori, a ove godine su to bili Club Roko, Pizzeria Stara Sava te Macron, proizvođač sportske opreme koji su najuspješnije momčadi i nagradili.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ipak, još uvijek postoji nekoliko slabijih strana ovog turnira na kojima bi organizatori u budućnosti trebali poraditi. Prva od njih je slab marketing. Postavljeno je svega nekoliko plakata za prijave u studentskim domovima te promidžbena poruka na stranicama Studentskoga Centra što očito nije bilo dovoljno da privuče velik broj gledatelja unatoč tome da se radi o dobrom turniru i kvalitetnim timovima pa su publiku uglavnom sačinjavali igrači ostalih ekipa i stanari SD Ante Starčević. Ono što najviše muči sudionike jest igralište u  spomenutom domu koje nije prikladno za mali nogomet pa bi bilo zahvalnije kad bi se već od iduće godine turnir premjestio na neki bolji teren. Tome u prilog nije išla ni činjenica da su se utakmice zbog vremenske ograničenosti u prva tri kola igrale po kiši i mokrom terenu što nije baš pogodovalo sudionicima, kako zbog mogućnosti ozljede, tako i zbog poteškoća u igri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad se sve zbroji i oduzme, još jedan kvalitetan malonogometni turnir je za nama. S obzirom da na njemu sudjeluju iznimno kvalitetne ekipe nije loše se nadati da ćemo ga već iduće godine gledati u kvalitetnijem izdanju, možda na boljem terenu gdje će za loptom i pobjedom trčati još više ekipa. Makar je kraj akademske godine obilježen ispitima, ovakav sportski događaj odlična je prilika za sve željne dobrog sporta da zaigraju ili pak pogledaju kako studenti vladaju malonogometnim teretnima.

Filip Karagić,
esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …