STUDOM 2014: Nogomet vraćen gdje mu je bilo i mjesto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovaj je tjedan potpuno u znaku nogometa. U Brazilu je započeo najveći svjetski nogometni spektakl, a na igralištu Mladosti je samo nekoliko dana ranije završio jedan sličan. Ne igra se pred milijunima gledatelja i ne ulažu se ogromni novci, ali u srcima svih nogometnih fanatika iz zagrebačkih domova je podjednako velik kao smotra u Brazilu. Riječ je, naravno, o Studomu.

Po završetku svake akademske godine ljudi iz Poslovnice za sport Studentskog Centra u Zagrebu, s naglaskom na Miru Mikulića, Borisa Ciglenečkog i Dinka Hodaka, potrude se i pobrinu da svi mi koji volimo najvažniju sporednu stvar na svijetu dobijemo priliku dokazati se protiv drugih ekipa. Kao i svake godine, turnir se odigravao kroz nekoliko tjedana, a velika je završnica po tradiciji našla svoje mjesto 10.6. U muškoj konkurenciji prijavljeno je 18 ekipa, od čega 13 sa Save, dvije s Cvjetnog, po jedna sa Šare i Lašćine te jedna ekipa koju su činili zaposlenici Studentskog Centra. Važno je istaknuti da je ove godine održan turnir i u ženskoj konkurenciji, gdje se prijavilo čak 6 momčadi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Od samog početka turnira nekoliko timova se nametnulo kao glavni favoriti. Grupu A predvodili su dvostruki osvajači, Strvinari. Skupinom B suvereno je prošla ekipa Mrljna United, koja je prema riječima organizatora bila mamac za publiku. Prvo mjesto u C grupi zauzela je lašćinska momčad BBC, prošlogodišnji finalisti. U posljednjoj skupini, koja se pokazala najizjednačenijom, kao najbolja se pokazala ekipa Kuperblau. Iako su ostale ekipe dobile priliku kroz osminu i četvrtfinale proći u završnicu, upravo su ove četiri našle svoje mjesto na terenu u utorak.

Prvi dvoboj trebao je biti repriza prošlogodišnjeg finala: Strvinari protiv BBC-a, no Strvinari su se pokazali kao puno moćnija ekipa i savladali su svoje protivnike s nevjerojatnih 10:2. Druga polufinalna utakmica je bila nešto napetija, a u njoj je Mrljna United pobijedila Kuperblau s 2:1. Nakon polufinala su se odigrali mečevi za treća mjesta. U ženskoj konkurenciji broncu su osvojile djevojke iz Remixa, a u muškoj je BBC nakon izvođenja penala bio uspješniji. Žensko finale donijelo je čvrstu utakmicu između favoriziranih Ljubičica i Drozofila, ali Ljubičice nisu podbacile i osvojile su zlato rezultatom 2:0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muško finale ponudilo je pravu nogometnu poslasticu i, prema mnogima, najljepšu utakmicu turnira. Na poluvremenu je rezultat bio 3:0 za Strvinare, no Mrljna United se nije predala i vratila je rezultat na 3:2 šest minuta prije kraja utakmice. Preostalo vrijeme ipak nije bilo dovoljno i Strvinari su treći put zaredom osvojili naslov najbolje ekipe Studoma, što ih svrštava među najbolje ekipe koje su ikad igrale Studom.

Nakon finala organizacija se premjestila na terasu savske slastičarne, gdje je organizirana dodjela nagrada i prigodan domjenak za sve sudionike. Uz nagrade za plasman, podijeljene su i pojedinačne nagrade igračima. Tako je nagradu za najboljeg strijelca s devet postignutih golova odnio Martin Gačić iz Mrljne United. Njegov suigrač Filip Karagić dobio je pehar za najboljeg golmana turnira, a najboljim igračem proglašen je Ivan Lasić iz pobjedničke ekipe.

Jedan veliki turnir je iza nas. Za razliku od prošle godine, kad su postojale neke manje zamjerke na organizaciju, ove godine je sve bilo optimalno. Turnir je vraćen na Mladost, na umjetnu travu, s odličnom loptom i sucima visoke kvalitete, a i ekipe su se maksimalno potrudile da kvaliteta bude na nivou. Preostaje nam samo čestitati najuspješnijima, zahvaliti organizatorima i nadati se da će Studom i dogodine zasjati punim sjajem.

Filip Karagić/esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …