Studentski oglas za cimericu koji je nasmijao bh. građane do suza

Studentski oglas koji je objavljen na lokalnom portalu do suza je nasmijao stotine Sarajlija. Ukratko, studentica traži cimericu, ali pod vrlo neuobicajenim uvjetima. Procitajte kompletan tekst bez lektorskih intervencija.


*RADNA ATMOSFERA, TISINA, MIR, RED, RAD I DISCIPLINA*

1. NEMA PUSTANJA MUZIKE U STANU, NIKAKO! NIKAD!( svi multimedijalni sadrzaji se prate preko slualica i to smanjiti, na msn ne mozete pricati- jedino da tipkate i slusate osobu s kojom ste u kontaktu preko slusalica i to ne duuuugo i nema lupanja po tastaturi po noci. NEMA tv a! mozete ga samo bez zvuka gledati !Ne mozete pjevati u stanu!)….

2. MOBITELI NA VIBRACIJI! NEMA GLASNOG PRICANJA NA MOBITEL i URLANJA UVIJEK SAPĆETE, TIHO PRICATE KAO U CITAONI BEZ OBZIRA JE LI NEKO UCI ILI SPAVA.

3. NEMA GOSTIJU U STANU! ( nikog ne mozete dovoditi u stan, samo roditelji mogu doci, niko drugi ne moze dolaziti na konak i nema dernecenja, sijelenja…nema kolektivnog ucenja da ne bi smetali druge, cijeniti tuđe vrijeme)

4.NEMA PSOVKI I ZBIJANJA ŠALA NA TUĐI RAČUN NI U NAJMANJOJ MJERI !!! ( (dobro paziti na rijecnik, ne podsmijavati se drugome i ne prosipati ironiju i sarkazam, mozete se saliti jedino na svoj racun! Postovati osobu s kojom zivite! Ne prepucavati se! Ne takmiciti se ni u cemu! Ne hvalisati se! Ne biti prepotentan i pun sebe!)

5. KRETATI SE PO STANU LAGANO, BEZ LUPANJA VRATIMA, PROZORIMA, LADICAMA…( ne klepetati klompama kao slon, posuđe prati bez bacanja po sudoperu i lupanja, nista ne raditi naglim pokretima, uzurbano, histericno…)

6.NEMA NERVIRANJA!!! ( mozete biti nasmijani ili neutralni ili tuzni, uvijek s nekim smijeskom kad vas neko pogleda! LJUTI NIKAD!( bez obzira kako vam je i kakve probleme imate ne prosipajte svoju nervozu oko sebe ni u kojoj mjeri! Ako vam nesto smeta, osim ovog ovdje navedenog, obrazlozite to na miran, uljudan nacin, veselo, bez tenzija i bilo kakve turbulentnosti)

7. SVAKO POSEBNO KUHA i NAMIRNICE STOJE ODVOJENO!!! (nemamo svi iste prehrambene navike niti vremena da kuhamo svaki put kad dođemo na red za to)

8. DO 8 SATI NAVECER MORATE OPRATI POSUĐE KOJE STE KORISTILI TOKOM DANA AKO GA IMA MALO, VECU KOLICINU PRATI ODMAH!!! ( MOZETE IMATI RAZBACANE KNJIGE I NEKI KREATIVNI NERED SE TOLERISE ponekad ALI SVE MORA DA BUDE UVIJEK CISTO I U STRIKTNIM HIGIJENSKIM USLOVIMA!!!) Morate jednom sedmicno usisati zajednicke prostorije u stanu i ocistiti ih! Cuvati stvari u stanu kao da su vase!

9 NE SMIJETE DIRATI TUĐE STVARI bez obzira koliko zivite zajedno! (peskiri, sredstva za higijenu, odjeca, namirnice…nije red da to dijelite s nekim)

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …