Studentski futsal turnir: ZKHS pobjedom protiv Prava osvojio titulu prvaka

1526305_621657547898647_294276245_n

U organizaciji Zagrebačke studentske futsal lige protekli je tjedan održana završnica jakog studentskog turnir na terenu NC Šalata na Zagrebačkom velesajmu. Nagradni fond turnira iznosio je pet tisuća, a prvak je osvojio tri tisuće kuna

Sedmo izdanje Studentskog futsal turnira pobudilo je velik interes među ovom populacijom. Tome u prilog ide činjenica da su nastupile 33 ekipe. Nakon tjedana i tjedana igranja u finalnoj je utakmici Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS) pobijedio Futsal Pravo rezultatom 5:1, iako treba reći da je sve do pred kraj bilo neizvjesno.

U utakmici za treće mjesto snage su odmjerile ekipe ZŠEM-a i Kapetana i prijatelji. U ovom smo ogledu mogli vidjeti puno odličnih poteza i preokreta. Nakon lutrije šesteraca slavila je ekipa ZŠEM-a. Strijelci za ZŠEM u regularnom su dijelu bili Gregur i Brljević, dok su za Kapetana i prijatelje zabili Postružin i Durlen, za kojeg možemo reći da je i tragičar ove utakmice, jer je njegov udarac sa šest metara obranio raspoloženi Idrizi.

U finalu su se opravdano našle dvije momčadi koje su najviše pokazale kroz cijeli turnir. ZKHS je cijeli turnir krasio brz nogomet koji se zasnivao na individualnoj kvaliteti koju ta ekipa posjeduje, dok smo s druge strane u redovima Prava mogli primijetiti veliku disciplinu, fizičku pripremljenost i odličnu obranu. Nakon početnog ispitivanja snaga, u koje su obje ekipe ušle oprezno, Karlo Jukić je u prodoru jedan na jedan prošao svoga čuvara, te poentirao za vodstvo ZKHS-a. Nakon početnog šoka za ekipu Futsal Prava, gledali smo njihovu sve bolju igru, dok se ekipa ZKHS-a povukla i čekala svoju priliku iz kontre.

1505062_621654531232282_404896598_n

Kako to biva, nakon par promašenih izglednih šansi, ekipa Prava prima je novi pogodak koji je postigao Bandić, najraspoloženiji igrač na terenu.Nastavak finalne utakmice bolje su otvorili igrači Prava, ali je za ZKHS na vratima bio sigurni Čamber.

Ipak, u pokušaju jedne polukontre, Palac je na centru izgubio loptu, a u brzoj je akciji veselje Pravašima donosi Jurković. Nakon pogotka se ”vatra na terenu” jednostavno rasplamsala, te smo mogli vidjeti dobre prilike na obje strane. Pet minuta prije kraja utakmice, Futsal Pravo ide na ”sve ili ništa” i uvodi vratara-igrača. Iskustvo i koncentracija su ovog puta ipak bili na strani ZKHS-a, te su brzo prilagodili i presjekli dvije lopte koje su Palac i Duspara okrunili pogocima. Nakon toga, voditelj Pravaša ipak odlučuje da će do kraja susreta odigrati s vratarom na svojoj poziciji, ali u još jednoj kontri na samome kraju utakmice svoj drugi pogodak na utakmici postiže Bandić i tako zaključuje konačan rezultat od 5:1 za ekipu ZKHS-a.

1489071_621656381232097_1431939181_n

“Iznimno smo zadovoljni cijelim turnirom i odazivom ekipa. Imali smo priliku uživati u odličnom futsalu, gdje su studenti pokazali što mogu i znaju. Neočekivano smo se već u 1/8 finala oprostili s nekim favoritima, među kojima bih posebno istaknuli ekipu AŠ Miramare-CB Nika koja je u skupini djelovala doista inspirirano. Nakon vrlo napetih i zanimljivih susreta četvrtfinala, dva završila 1:0, dok se o jednom odlučivalo raspucavanjem penala, dobili smo četiri najuspješnije ekipe turnira.

Finale je opravdalo velika očekivanja, ali dojma smo da ekipa Futsal Prava nije zaslužila tako velik rezultatski poraz. U finalu se vidjela želja obje ekipe da dođu do ovoga trofeja, ali koncentracija i odlično posložena obrana i iskorištene šanse u napadu, dovele su ZKHS do trofeja najbolje studentske ekipe u gradu,” rekao je Petar Anić, organizator turnira, te za kraj dodao:

“Sigurno je ovogodišnje izdanje turnira odličan poziv ekipama da se ponovno odazovu. Hvala igračima i voditeljima svih ekipa, sponzorima turnira, NC Šalata i posebno veliko hvala esava.info na medijskoj podršci. Za kraj želim svima blagoslovljene praznike i sretnu i uspješnu 2014. godinu.”

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …