Studentski dan sporta 23. listopada u Zagrebu!

zagrijavanje_nova_ver_izolirano_www_eusa-01

Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s partnerima organizira tradicionalnu sportsko – zabavnu manifestaciju pod nazivom „Studentski dan sporta“ koja će se u četvrtak, 23. listopada 2014. održati u užem centru Zagreba, Splita i Varaždina.

Velik broj okupljenih studenata tako će na glavnim gradskim trgovima imati priliku demonstrirati vlastita sportska znanja i umijeća, promovirati sport te potaknuti prolaznike i cjelokupnu javnost na brigu o vlastitom zdravlju, važnost kretanja te prednosti sportskog života.

Uz službeni natjecateljski dio manifestacije, u kojem će svoje snage odmjeriti sami studenti, organiziran je čitav niz rekreativnih događanja u kojima će moći sudjelovati svi zainteresirani građani.

Uz Zagreb, Split i Varaždin „Studentski dan sporta“ održat će se i u gradovima Rijeci i Osijeku, gdje će se svi zainteresirani studenti, ljubitelji sporta i rekreacije u brojne zanimljive sadržaje moći uključiti 8. studenog.

Manifestacija koja se održava s ciljem poticanja što većeg broja mladih, u prvom redu studenata, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima i osvještavanje o važnosti zdravog života ove se godine održava i kao dio projekta „ZagRij-avanje“. Zagreb i Rijeka 2016. godine bit će domaćini trećih po redu Europskih sveučilišnih igara na kojima će nastupiti preko 5000 studenata sportaša u više od 20 sportova. Stoga će i ova tradicionalna manifestacija biti još jedan pokazatelj važnosti, brojnosti te razvijenosti sveučilišnog sporta u čitavoj Hrvatskoj.

Ovim putem organizatori događanja pozivaju sve zainteresirane studente i građane da se 23. listopada u Zagrebu, Splitu i Varaždinu te 8. studenog u Rijeci i Osijeku aktivno uključe u sportske aktivnosti i u što većem broju iskažu važnost i prednosti zdravog života.

PROGRAM ZAGREB

Aktivnost Lokacija
NATJECATELJSKI
City Cross (2 km) M/Ž Trg bana J. Jelačića, Zakmardijeve stube, Ćirilometodska, Basaričekova, Opatička ul., Ilirski trg, Radićeva ul., Trg bana J. Jelačića (početak u 16:00)
Futsal 4 na 4 M Trg bana J. Jelačića (početak u 13:00)
Hakl 3 na 3 M Trg bana J. Jelačića (početak u 13:30)
Odbojka na travi 3 na 3 Ž Trg Nikole Šubića Zrinskog, ugao Amruševe i Praške ul. (početak u 14:00)
REKREATIVNI (stalno, od 12:00 do 18:00 sati)
Rukometni gol Trg Europe, nasuprot Ban centra
Šah Oktogon prolaz
Stolni tenis Oktogon prolaz
Demonstracijski boks Trg Nikole Šubića Zrinskog, prostor paviljona
Veslanje na ergometrima Kula Lotrščak
Boćanje Ul. Ivana Tkalčića, kod kipa Marije Jurić Zagorke
Slobodno penjanje Ul. Ivana Tkalčića, zid parka Opatovina
Mini nogomet Dolac, prostor tržnice
Street Workout Ugao Petrinjske i ul. Nikole Jurića
Mini golf Ugao ul. Augusta Cesarca i Tome Bakača, kod Gradske kavane

 Događaj je namijenjen akademskoj populaciji i građanima s ciljem afirmacije sportskog načina života kao važne platforme za osobni razvoj i elementa društvene inkluzije.

Program je podijeljen u dva dijela, natjecateljski i rekreacijski.

Svi koji žele sudjelovati u natjecateljskom dijelu programa obavezni su prijaviti interes najkasnije do 22. listopada na mario.kralj@vern.hr (uz naznaku: sport,  ime i prezime – ekipa, kontakt podaci) ili 098 983 6900.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …