Studenti u borbi protiv korupcije: Nastavlja se projekt “Bez veze nije bezveze”

bezvze

Na međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9. prosinca, službeno se označava nastavak projekta „Bez ‘veze’ nije bezveze“ čiji je temeljni cilj potaknuti studente i javnost na proaktivno ponašanje te otvorenu diskusiju na temu korupcije i mogućnosti uspjeha bez veze. Projekt je pokrenut od strane studentske udruge eSTUDENT te je prvi ovakvom tematikom u organizaciji studenata motiviranih željom za promjenom sveprisutnog koruptivnog ponašanja. Projektom se želi utjecati na mlade ljude, inspirativnim i kvalitetnim primjerima im pokazati kako je ostvariti uspjeh bez ‘veza’ moguće, uz vlastiti trud i rad. Inicijativom se također nastoji obuhvatiti srednjoškolce te ih motivirati i potaknuti na daljnje usavršavanje i obrazovanje.

Vrijeme je za…?

Kao najavu za projekt simboličnog naziva „Bez ‘veze’ nije bezveze“, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, u suradnji sa Zagrebačkim električnim tramvajem, HŽ Putničkim prijevozom te Željezničkom tiskarom, organizatori projekta ostavili su u vlakovima i tramvajima preko dvije tisuće motivirajućih poruka na vezicama.

“Želimo osvijestiti studente, srednjoškolce te cijelu javnost da se isplati boriti, truditi te ulagati u sebe i svoju budućnost. Uspjeh bez oslanjanja na korupciju je moguć te je vlastitom diplomom i trudom moguće polučiti željene rezultate. Vrijeme je za promjene, uspjeh te ostvarenje snova!”, kažu organizatori te poručuju da ih pratite na službenoj Facebook stranici projekta na kojoj će biti najavljena predavanja te ostali eventi organizirani i ove godine u sklopu projekta.

Sam projekt je proizašao iz inicijative ‘Studenti protiv korupcije’ koja već četiri godine zaredom okuplja mlade ljude koji svojim trudom i radom žele postići promjene.

Projekt je podržan od strane Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Predsjednika RH Ive Josipovića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva pravosuđa, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Studentskog pravobranitelja te brojnih profesora.

www.esava.info

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …