Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu opet najbolji!

Na međunarodnom natjecanju iz prava Europske unije kojega suorganiziraju Sveucilište Cambridge i Europski sud pravde “Central and East European Moot Competition”, cije se finale održalo 1. svibnja 2011. u Vilniusu, Litva, pobijedila je studentska ekipa Pravnog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu. Ovo je prvi puta da je jedna hrvatska ekipa pobijedila na ovom uglednom natjecanju.

POBJEDA U EKIPNOJ I DVIJE NAGRADE U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI


Ekipu cine studenti Nika Bacić, Dora Horvat, Ana Lah i Kristina Mandić te trener Filip Kuhta s Katedre za europsko javno pravo koja je pripremala studente za natjecanje. 
U pojedinacnoj konkurenciji, prvu nagradu iz pravnog govorništva dobila je Dora Horvat, a nagradu iz govorništva Kristina Mandić.

Nakon selekcije koja je provedena temeljem ocjene pisanih podnesaka, u finalu natjecanja su sudjelovale studentske ekipe sa 16 sveucilišta država srednje i istocne Europe, a pobjeda u finalu ostvarena je u suceljavanju sa sveucilištima Vilnius, Sofija i Varšava.

Suci na natjecanju su stvarni suci i nezavisni odvjetnici Europskog suda pravde u Luxemburgu, ugledni profesori europskih sveucilišta i odvjetnici. Ove godine među njima su bile i Eleanor Sharpston (nezavisna odvjetnica na Europskom sudu pravde u Luxembourgu), Rosa Greaves (profesorica na University of Glasgow) i drugi.

Uz osvojeno prvo mjesto studenti su nagrađeni i studijskim putovanjem na sveucilište Cambridge. Članovi sudskog vijeća iskazali su oduševljenje znanjem, argumentacijom i govorništvom hrvatskih studenata.

Nastavnici i studenti Pravnog fakulteta su primili cestitke od profesora s Oxforda, New York University, University of Michigan, University of Edinburgh, European University Institute, Florence, Universität Heidelberg i drugih renomiranih sveucilišta. 
Ova pobjeda dolazi kao vrhunac izuzetno uspješne akademske godine u kojoj su naši studenti već ostvarili dvostruku pobjedu na European Law Moot Court Competition.

Izvrsnost hrvatskih studenata u podrucju europskog prava bi se mogla pozitivno odraziti na analize kojima se utvrđuje je li Hrvatska spremna za clanstvo u Europskoj uniji.

Povratak nagrađenih studenata se ocekuje u ponedjeljak, 2. svibnja 2011. u 19.20 sati u zracnoj luci Pleso.

(www.unizg.hr)

Provjeri ovo!

Kreće drugi ciklus programa Zaba Banking Academy

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa, Zagrebačka banka pokreće i drugi ciklus Zaba Banking Academy – …