Studenti je zovu ‘teta anđeo’ – evo kako ih je osvojila!

Susretljiva gospođa Draženka poznatija kao ‘teta sa sendvičima’ ili ‘teta anđeo’ koja prodaje sendviče kod Savskoga mosta, polako ali sigurno osvaja simpatije svih studenata, ali i onih koji to nisu. Poslom se počela baviti prije gotovo deset godina kada je bila prva na tom području i kada je sendviče prodavala za svega pet kuna. Iako jako puno radi i na nogama stoji i po nekolikoliko sati dnevno, priznaje da joj ništa nije teško učiniti za njezine studente. ‘Oni su krasni, divni su! Tako su topli, lijepo odgojeni i pristojni, uvijek me upitaju kako sam. Često mi dođu pa ispričaju što im se događa, ja znam kad oni prođu ispit, kad padnu, sve mi kažu’, ispričala nam je gospođa Draženka.

Ponekad se nema, ali ‘teta anđeo’ uvijek uskoči

Svi već jako dobro znamo da je budžet studenata poprilično ograničen te da se većina njih hrani isključivo u menzama. Ipak, nakon noćnog izlaska sendvič gospođe Draženke studentima je najslađi pa se za njega novca uvijek nađe. ‘Ma ako im i fali malo, ja im dam sendvič, a znam dati i besplatno, pa oni su moji anđeli i svaki su dan tu’, otkrila nam je. Dodala je i kako se ponekad znalo dogoditi da bi u smjeni bila njezina kćer ili sin pa kad bi ona došla da bi se cijeli red prebacio kod nje.

Neugodnih situacija, kaže, nije bilo, ali je zato bilo onih simpatičnih poput donošenja cvijeća i bombonjera za Valentinovo pa i skladanja pjesama i sviranja u sitne noćne sate. ‘Pa znali su mi doći s cvijećem i bombonjerama, čak su mi skladali pjesmu i pjevali uz gitaru. Znaju mi doći i s roditeljima kad diplomiraju, da im pokažu gdje su jeli tijekom svog studija pa čak dođu i nakon par godina s kolicima i djecom na sendvič’, pohvalila nam se Draženka.

Popularna i na društvenim mrežama

O njezinoj popularnosti ne svjedoče samo detalji kojima je studenti svakodnevno uveseljavaju, već i društvene mreže. Naime, prije četiri godine osnovana je Facebook grupa koja je u samo nekoliko mjeseci skupila 4.500 fanova, ali je ona ugašena zbog preinaka na toj mreži. No, to nije spriječilo širenje dobre riječi o ‘teti anđeo’. Naime, bivši student August Stankićodlučio je napraviti novu stranicu koja je u samo mjesec dana prikupila2.565 članova. ‘Napravio sam prvi puta grupu prije 4 godine, a tu su ideju mnogi prijatelji i studenti pohvalili. U međuvremenu kćerka od tete me dodala na Facebooku, vidjevši da sam ja administrator te grupe, i pokazala mami moje slike te me je teta prepoznala i uskoro smo se službeno i upoznali. Vidjevši da se kvaliteta usluge nije promijenila, da se sendviči nisu smanjili, da se cijene nisu promijenile unatoč krizi i recesiji nisam mogao, a da ne pokrenem grupu pod istim nazivom opet: ‘Klub obožavatelja sendviča tete sa Savskog mosta”, rekao nam je August.

Na toj se stranici može pronaći jako puno komentara korisnika koji o teti Draženki pišu samo najbolje. Njihovo mišljenje dijeli i naš sugovornik August koji je o njoj imao samo riječi hvale. ‘Na području Savskog mosta velika je konkurencija što se tiče pekara i sendvič barova koje rade od 0-24h jer tu je riječ o minimalno 5 do 6 tisuća gladnih studenata. Tada na vidjelo dolaze neke druge stvari kod usluge, a to su ljubaznost, cijena, ali i kvaliteta hrane koja se nudi u sitnim noćnim satima. Tu je teta bez premca oduševila svakoga pa makar i usputnog kušatelja njenih sendviča, a još više njene redovne kupce, studente koje svakoga oslovljava sa ‘Anđele toster ili mikrovalna?’, ‘Anđele što ćeš od priloga?’ i na kraju ‘Dođi mi opet anđele!’ i sve to, naravno, uz veliki smješak na licu. To je naljubaznija usluga koju sam doživio u Zagrebu’, otkrio nam je August.

Da je to doista tako, uvjerili smo se i sami kada smo posjetili gospođu Draženku na njezinom radnome mjestu. Pogledajte prilog o popularnoj ‘teti’ u kojem vam otkrivamo zbog čega sve studente zove ‘anđeo’, koju je poruku poslala studentima te što studenti, koji su se slučajno našli tamo, misle o njoj.

Video pogledajte ovdje!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …