Studenti imaju priliku postati Hajdukovi stipendisti

stipendist

Humanitarni klub navijača Hajduka “Bilo srce” pokrenuo je hvale vrijednu inicijativu stipendiranja navijača Hajduka koju će ostvariti uz pomoć Hajduka, Torcide i udruge “Naš Hajduk”. Projekt “Hajdukov stipendist” su danas na Ekonomskom fakultetu zajednički predstavili voditelj Hajdukovog Odjela za članstvo Jasenko Ljubica, predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, te predstavnici “Našeg Hajduka” i Torcide, Dado Lelas i Alen Jurjević.

Cilj ove inicijative je prikupljanje sredstava za stipendiranje socijalno ugroženih studenata, navijača Hajduka. Stipendija će mjesečno iznositi 800 kuna, a prijaviti se mogu studenti iz cijele Hrvatske. Svi uvjeti za prijavu biti će objavljeni za tjedan dana na službenoj stranici Hajduka. Članstvo u klubu nije ključni uvjet za dobivanje stipendije, ali jasno da će članovi imati određenu prednost.

Za sada su prikupljena sredstva za jednu stipendiju, no sigurno je da će se s vremenom njihov broj povećati.

– Ovaj projekt predstavlja sinergiju navijačkih udruga i samog Hajduka, radi se o jednoj kooperaciji kojom želimo pomoći socijalno ugroženim navijačima. Hajduk novca nema, ali socijalne osjetljivosti nam ne fali. Iznos za stipendiranje prikupljat će se putem donacija, a inicijalna sredstva u visini od 10 tisuća kuna za prvu stipendiju donirala je tvrtka Zuber iz Osijeka koja je već mnogo puta pomogla Hajduku. Treba istaknuti da Hajduk neće ništa dobiti ovom akcijom, ali neće ništa ni izgubiti. Žao nam je što ne možemo financijski sudjelovati, ali preko naših partnera ćemo napraviti sve da pomognemo koliko možemo. Vjerujemo da ovo može postati jedan dugoročan projekt. Temeljni kriterij je socijalna osjetljivost, te izvrsnost, prema tim mjerilima ćemo se prvenstveno ravnati u odabiru stipendista. Pratiti ćemo njihov rad, ocjene, a moguće je da se jednog dana i zaposle u klubu ili kod naših partnera – izložio je Ljubica.

– Projekt je pokrenut na inicijativu “Bilog srca”, to je samo još jedna u nizu njihovih akcija. Ti ljudi se ne žele javno isticati, a ja mogu samo reći da ćemo mi napraviti sve da im pomognemo. Naš Hajduk će djelovati u dva smjera, prvi zadatak je motivirati naše partnere da počnu financirati ovaj projekt, a drugi je motivirati naše članove koji studiraju da se prijave – kazao je Dado Lelas u ime udruge Naš Hajduk, piše Slobodna Dalmacija.

Branka Ramljak pružit će akademsku potporu ovoj inicijativi.

– Projekt podržava i rektor Splitskog Sveučilišta, on je upoznat sa svime, a ja sam ovdje samo njegova produžena ruka. Oduševljena sam ovom inicijativom, među navijačima se stvarno rađa veliki broj ideja, a ovo je jedna od najpozitivnijih. Hajduk ima svojih problema, ali i uz njih želimo ostati društveno odgovorni. Ova stipendija će pokrivati dio studentskih troškova, može ići uz neku drugu stipendiju, odnosno dolazi kao jedna “džoker stipendija”. Ovo je potencijalni bonus za sve studente koji su članovi Hajduka. Cijeli proces odabira stipendista biti će transparentan. Sada trenutno imamo sredstava za jednu stipendiju, ali ne sumnjamo da će se vremenom taj broj povećati – zaključila je predsjednica Hajdukovog Nadzornog odbora Branka Ramljak.

BOŽO PAVKOVIĆ
Foto: CROPIX

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …