Student osvojio 236.635 kuna u kvizu ”1 protiv 100”

Da se Hrvatska ne mora brinuti za svoje društvo u budućnosti potvrdio je i jedan student u kvizu ”1 protiv 100”. U intervjuu koji je dao za Jutarnji list iznosi svoje dojmove o osvajanju nešto manje od 250.000 kuna:

 

– Dobro, ali ništa posebno, nije da sam postigao ne znam što – zavaljen u stolac kafića na zagrebackom Cvjetnom trgu iskreno govori Mislav Milicević, 19-godišnji student povijesti i filozofije koji je u preksinoć emitiranoj emisiji HTV-ova kviza “1 protiv 100” osvojio ravno 236.635 kuna. Ne želi Mislav time reći da mu je oko 40 prosjecnih hrvatskih plaća na bankovnom racunu sitnica – naprotiv, više je to nego što je ikad u životu vidio – nego da smatra kako postoje i malo znacajnija postignuća od odgovaranja na pitanja pred TV kamerama.


Drugi pokušaj

Što će uciniti s novcem još nije odlucio, ali ima dvije temeljne smjernice.

– Dio ću dati u dobrotvorne svrhe, a većinu ću potrošiti na putovanja. Kamo? Ne znam, definitivno ću otići na Novi Zeland, možda na Island i na ‘backpacking’ turneju po Europi s prijateljima. Novi Zeland je cudo od zemlje, zavolio sam je nakon ‘Gospodara prstenova’. Island je također nevjerojatan. Nešto ću uložiti u knjige i – to je to – smiješi se ugodni mladić s modernom frizurom, takozvanom “biebericom”.

Naravno – putovanja dolaze u obzir tek kad položi godinu na faksu. Malo se, priznaje, muci s poviješću, filozofija ide dobro. Prva je godina na Hrvatskim studijima, koji su mu se cinili “prijateljskijim” fakultetom u odnosu na Filozofski. Kad nije na faksu, Mislav se bavi svime i svacime, kaže da je entuzijast opće prakse. Ide van s prijateljima – Purgeraj, kino Europa petkom, Mocvara, Tvornica, koncerti – mnogo cita i cesto slaže Rubikove kocke te provodi vrijeme s curom. U vezi su godinu dana i sretan je, kaže, samo što se oko nje pocelo motati dosta “napasnika”…

– Ništa posebno, stvarno, zapravo jedan sasvim obican život. Živim u Maksimiru s mamom i bratom, skupljam znanje na sve strane i tako prolaze dani.

Ovo je Mislavu bio prvi kviz. Tocnije, prvi na koji je upao. Pokušao je već s “Najslabijom karikom” cim je napunio 18 godina, ali nije se kvalificirao. Bilo je malo zeznuto, priznaje. Prijavit će se ponovno, na prvi sljedeći kviz koji bude na rasporedu. Tariku Filipoviću je zahvalan što mu je sugerirao da bi trebao uzeti preskok na jednom pitanju. Trema ga je, priznaje, u jednom trenutku jako pogodila.

Zasut cestitkama

– Prije nego što sam došao s galerije dolje, imali smo rucak, jedva sam držao vilicu u rukama. Ali, kad sam poceo odgovorati, već nakon prvog pitanja sve je bilo normalno. I dalje si malo ukocen, ne možeš se opustiti do kraja, ali nije mi to ugrozilo nastup – kaže simpaticni student, ciji su mobitel jucer zasipale poruke s cestitkama.

– Iskreno, ne razumijem zašto mi svi danas cestitaju. Bilo je i puno većih iznosa, ali dobro. Moram priznati da me ta lova ne dira previše – kako došlo, tako će i otići – porucuje Mislav.

izvor: jutarnji.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …