Student FER-a dobio je posao u Facebooku!

ferface

Anton Grbin je zaljubljen u računala otkad zna za sebe. ‘Prvo što sam radio na računalu – spajanje s klavijaturom i snimanje raznih pjesama i pjesmica.’, kaže nam.

Stvar je postala ozbiljnija, a Anton višestruki državni prvak u informatici. Danas su mu 23 godine, a vođa je brojnih ekipa koje redovito stižu s olimpijada okićeni medaljama.

‘Mene su učili isto stariji koji su isto prije bili na olimpijadama, i to su zapravo najbolja predavanja. Tko uloži deset tisuća sati, bit će olimpijac!’, kaže Anton.

Svoje sate truda uložio je u CARNetov projekt e-imenika. Bez Antona, ne bi bilo ni modernizacije u školama. ‘Statističke obrade podataka su puno jednostavnije. U one obične imenike se mogu na razne načine upisivati podaci koji nisu vjerodostojni, a ovdje ima baš razvijena sigurnost kao kod internet bankarstva.’

Njegove sposobnosti prepoznali su i u Facebooku. Bio je na probnom roku, zadovoljio, i u devetom mjesecu ide raditi u ovu megatvrtku u London.

‘Zuckerbergu sam se javio jedan dan, to je bilo ‘Hi, what’s up, what’s up’, i to je to, he he. Istina je da sam naučio igrati stolni nogomet bolje nego ikad prije, ali nije istina da se cijelo vrijeme dangubi, radi se itekako.’

Osim po računalima, uživa u tipkanju po instrumentima. Na informatičkim olimpijadama – zna se tko zagrijava ekipu. ‘Bili smo glavni! Svi su čekali da dođu Hrvati i da počne fešta!’, kaže.

izvor i foto: dnevnik.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …