Što poslodavci stvarno gledaju u biografiji u šest sekundi koje vam posvete?

biografija-theladders

Niste dobili posao i ne znate zašto? Možda će vam ova studija pomoći!

Prema istraživanju web stranice The Ladders, koja se bavi spajanjem nezaposlenih i poslodavaca, poslodavci provedu u prosjeku šest sekundi gledajući vašu biografiju nakon čega donose odluku jeste li za njih ili ne.

Za izradu njihove studije koristile su se tehnikom “eye trackinga”, to jest praćenjem pokreta oka. Tehnologiju su koristili na 30 poslodavaca tijekom perioda od deset tjedana kako bi zabilježili i analizirali na što se i koliko dugo netko fokusira pri apsorbiranju informacija i izvršavanju zadatka.

U to kratko vrijeme koje će provesti proučavajući vašu biografiju, poslodavci će se koncentrirati na vaše ime, trenutnu titulu i radno mjesto, početak i kraj rada na njemu, te prethodnu titulu i radno mjesto, početak i kraj rada na njemu i edukaciju, piše Business Insider.

Na biografijama su prikazana mjesta na kojima se pogled poslodavca najviše zadržava, a jasno je kako je desni promatran temeljitije nego lijevi jer je jasnije i konciznije sastavljen.

Uzme li se u obzir veoma kratko vrijeme u kojem trebate ostaviti dobar dojam na poslodavca, iz The Laddersa poručuju da biografija mora biti sastavljena jasno, smisleno i u vizualnoj hijerarhiji, a nikako ne biste trebali dodavati bilo kakve nepotrebne elemente koji bi mogli odvlačiti pažnju.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …