Stigli studenti iz Zagreba i oduševili sugrađane: Stari, drama!

page_copy82_gallery800

„Stari, drama!“ je komedija čija se radnja vrti oko zabranjene ljubavi između vlastelinke Deše i pučanina Nikše u doba renesansnog Dubrovnika. Ovo je bila prva izvedba predstave u Dubrovniku, dok je  premijera bila  početkom lipnja u Studentskom domu u Zagrebu.

Kroz sat i pol vremena koliko traje predstava publika je u više navarata pokazala oduševljenje predstavom, prepunom humora i parodije. Voditeljice  projekta, zaslužne između ostaloga za scenarij, scenografiju i produkciju su  Anja Vlahov i Marta Raguž, koje nisu krile oduševljenje brojem okupljenih i atmosferom u publici.

‘Nas dvije smo prijateljice i nekako nam je još u ožujku pala ideja na pamet da napravimo nešto da malo upotpunimo vrijeme dok smo u Zagrebu i malo pomalo smo počeli skupljati ekipu. Počelo je kao zafrkancija, ali ubrzo smo vidjeli da svi žele glumiti i da nam to zapravo i ide, pa smo se uozbiljili i evo napravili predstavu,’ dodavši kao su svi koji su sudjelovali u predstavi amateri, ali ‘puni volje za rad.’

Amatersku dramsku družinu “Bonegracija” čine isključivo dubrovački studenti: Nika Čupić, Petar Perić, Bruna Gamulin, Igor Mlinarić, Domagoj Žeravica, Maroje Burum, Dijana Rikalo, Marijo Ljepopio, Jozo Jozipović, te redateljice Marta Raguž i Anja Vlahov. U pripremi predstave sudjelovali su i Cvijeto Radović, Bepo Siciliani, Luka Špetić, Martina Carić, Vinko Jažo i Tea Ramineli.

Studenti glumci su cjelokupni prihod od ulaznica u cijelosti namijenili za potporu u liječenju i rehabilitaciji Damira Đurića, mladog plivača dubrovačkog Juga, teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći.

izvor: dubrovacki dnevnik

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …