STARTER: Studenti osmislili platformu za povezivanje studenata s poduzećima

STARTER

U životu svakog studenta dolazi trenutak kad se knjige lagano stavljaju po strani, a fokus se prebacuje na pretraživanje oglasa za posao. U toj velikoj džungli ponude i potražnje ponekad je teško prepoznati pravu stvar, no ohrabrujuća činjenica je da se u posljednje vrijeme lagano mijenjaju pravila igre. Poduzeća tako sve više preuzimaju dominantnu ulogu i traže kreativne i nove načine kako bi došli do studenata. Pravi primjer ovog novog trenda je upravo i STARTER sustav – platforma za povezivanje studenata s poduzećima.

STARTER funkcionira tako da ciljano prosljeđuje ponude kvalitetnih poduzeća (bilo da se radi o studentskom poslu, praksi, stipendiji…) direktno putem maila na zainteresiranu skupinu studenata. Prilikom prijave studenti mogu označiti svoje interese, znanja i vještine te tako osigurati da na njihove mail adrese dolaze oglasi samo s područja za koje su zainteresirani i kvalificirani.

Iako je sustav još uvijek u početnoj fazi, kvalitetu i potencijal ove platforme prepoznalo je preko 2.000 studenata koji su već prijavljeni na sustav, preko 100 poduzeća redovito objavljuje oglase u sustavu, a brojevi i dalje neprestano rastu.

STARTER

“Tražio sam praksu mjesecima i onda sam se prijavio na Starter! Do sada nisam vidio jednostavniji način pronalaska studentskog posla. Nema ispunjavanja silnih obrazaca, a za prijavu mi je bilo potrebno doslovno 2 minute. Ponuda za studentski posao mi je jednostavno stigla u inbox i to točno posao kakav sam i želio! Nisam ni mogao zamisliti da će put do karijere u PwC-u biti toliko jednostavan i brz!” – izjavio je Filip Cindrić, korisnik Starter sustava.

Do 15.5. na frekventnim studentskim lokacijama (EFZG, SC, studentski dom Stjepan Radić i brojnim drugim) potražite naše STARTER info punktove na kojima možete saznati sve važne informacije o sustavu i direktno se upisati u Starter. Za one kojima naši info punktovi ipak promaknu, sve informacije i prijavu u sustav možete potražiti na starter.estudent.hr web stranici. Aktualne informacije vezane uz Starter možete pratiti na Starter facebook profilu

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …