ŠARIJADA 2015: Vikend kada Šara postaje centar studentske zabave!

Foto: Facebook Studentski dom dr. Ante Starčević
Foto: Facebook Studentski dom dr. Ante Starčević

Domski Odbor Studentskog doma “dr. Ante Starčević” i ove godine 13. lipnja 2015. godine tradicionalno organizira neizostavni party za sve stanare popularne Šare, ali i sve one željne izvrsne zabave – ŠARIJADA 2015.

Šarijadom stanari navedenog studentskog doma obilježavaju blagdan svetog Ante, a ove se godine savršeno poklopilo da taj blagdan pada na subotu.

Osim večernje zabave, tijekom tjedna će se održavati natjecanja u nogometu, košarci i stolnom tenisu, a od kartaških igara natjecanja u briškuli i trešeti te beli. Na sam dan Šarijade održat će se finalna natjecanja. O samoj Šarijadi, porazgovarali smo s Ivanom Ateljom, predsjednikom Domskog odbora na Šari.

1. Kada je prvi put održana Šarijada?

Prva Šarijada je pokrenuta 1970., a ovo je 45. Šarijada po redu. Kako su izgledali počeci, nažalost ne mogu odgovoriti jer nitko od nas tada vjerojatno nije bio ni u planu. 🙂

2. Koliko je ljudi uključeno u samu organizaciju?

U organizaciju je uključen studentski Odbor doma – jedna osoba koordinira sport, još 2 osobe zadužene su za finalni dio sportskog dijela (13.6.), nas 3 zaduženo je za zabavu i distribuciju majica i moja malenkost zadužena je za cjelokupnu organizaciju.

3. Imate li neku posebnu najavu za ovu godinu?

Najbolja najava za ovu godinu svakako je vrijeme (najavljuju 30 stupnjeva), s obzirom na to da je prošlogodišnja Šarijada otkazana zbog obilne kiše. Pored toga, prijavio se veći broj sportskih ekipa nego inače pa će Šarijada trajati cijeli sljedeći tjedan (popodnevno/večernje odigravanje utakmica). Najava je jednostavna: 30C, 1000 studenata, sport i zabava.

4. Po slikama s prijašnje Šarijade možemo vidjeti da vlada veliko zajedništvo među stanarima. Možete li povući neku paralelu sa životom na Savi?

Definitivno postoji poveznica između Šarijade i života na Savi inače. Usudio bih se reći da se tih dana “Sava preseli na Šaru” u smislu open aira, druženja i zabave. Renoviranjem igrališta i postavljanjem novih klupica (ovo ljeto) vjerujemo da će se život na Šari još više poistovjetiti sa životom na Savi u smislu druženja i zabave među stanarima.


Prijave za sudjelovanje šaljite na: sarijada@gmail.com. Natjecatelje očekuju vrijedne tekuće nagrade!

Foto: Facebook Studentski dom dr. Ante Starčević
Foto: Facebook Studentski dom dr. Ante Starčević


[ SPORT ]

NOGOMET – M i Ž kategorija
Svaka momčad može prijaviti maksimalno 8 igrača, minimalno 6 igrača moraju biti sadašnji ili bivši stanari Šare, dok maksimalno 2 igrača mogu biti “stranci”. Ovisno o broju prijavljenih ekipa formirat će se skupine i razigravati tokom tjedna kojim finalno završava Šarijada (13.6.).

KOŠARKA – M i Ž kategorija
Svaka momčad može prijaviti maksimalno 4 igrača, minimalno 3 igrača moraju biti sadašnji ili bivši stanari Šare, dok maksimalno 1 igrač može biti “stranac”. Ovisno o broju prijavljenih ekipa formirat će se skupine i razigravati tokom tjedna kojim finalno završava Šarijada (13.6.).

STOLNI TENIS – mješovito
Natjecatelj(ica) mora biti sadašnji ili bivši stanar Šare. Ovisno o broju prijavljenih formirat će se natjecanje, vjerojatno će se sve igrati 13.6.

KARTE – mješovito
Trešeta&briškula – Igra se u parovima, minimalno 1 igrač mora biti sadašnji ili bivši stanovnik Šare, vjerojatno će se sve igrati 13.6.

Bela – Igra se u parovima, minimalno 1 igrač mora biti sadašnji ili bivši stanovnik Šare, vjerojatno će se sve igrati 13.6.

Svi natjecatelji moraju biti studenti! Svoje prijave ili eventualna pitanja šaljite na sarijada@gmail.com. Prijave + kotizacija pristigle nakon 6.6.2015. neće se uvažavati.

Više informacija potražite na službenoj facebook stranici Šarijade te na facebook eventu ovdje!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …