Rektor Bjeliš živi – u studentskom domu!

Rektor Zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš našao se u situaciji koja ga je nagnala da u i šezdesetim godinama života iz prve ruke osjeti čari života u studentskom domu Cvjetno naselje u Zagrebu, što je iskustvo poznato velikom broju studenata kojima je “nadređen”.

“To mi je bila jedina mogućnost, jednostavno nemam gdje. Stan mi se renovira i morao sam se preseliti”, kazao nam je Aleksa Bjeliš, pitajući nas pritom i zašto nam je to zanimljivo. Na odgovor da je smješten u naselju građenom za studente sveučilišta kojim ravna, Bjeliš nam odgovara da njih tamo za ljetnih mjeseci baš i nema.

“Nema žive duše ovdje”, kaže rektor. Zanimalo nas je i zašto je od svih nekretnina u Zagrebu izabrao Cvjetno naselje.

Povratak u studentski dom košta 4.500 mjesečno

“Ti prostori su sada za goste, jer ljeti su prazni pa sam smatrao da je dobro da se smjestim onamo dok traju radovi u mom stanu. Plaćam naknadu kao što bi ju plaćao i svaki drugi profesor koji bi koristio ljetni smještaj – oko 150 kuna dnevno”, kaže nam Bjeliš, ističući kako se radi o standardnoj cijeni zadanoj cjenikom Studentskog centra u Zagrebu.

Inače, studentski dom Cvjetno naselje u Zagrebu gostima nudi noćenje po cijeni od 120 kuna, a noćenje s doručkom za 150 kuna.

izvor: net.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …