REFERADA.hr – Nova st(r)anica za ekonomiste

referadahr

Studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dobili su novi servis koji će im pomoći u učenju. „REFERADA.hr – Kod nas si uvijek prvi na redu“ – navode na svojim internetskim stranicama osnivači novog servisa.

Radi se o projektu Štreberaj tima koji već godinama organizira grupne instrukcije iz zahtjevnijih kolegija na EFZGu. Kroz svoje višegodišnje iskustvo u podučavanju studenata stekli su mnoge informacije koje su odlučili podijeliti sa svojim kolegama. Na njihovim internetskim stranicama studenti tako mogu dobiti razne informacije i savjete vezane uz kolegije na EFZGu. Osim toga, studenti mogu ocijeniti svaki kolegij prema raznim kriterijima, podijeliti iskustva sa svojim kolegama i skinuti skripte za ponavljanje.

Cijeli projekt je zamišljen kao svojevrsni društveni medij, gdje će studenti pomagati svojim kolegama,  pa zato osnivači pozivaju sve studente ekonomije da aktivno sudjeluju na stranici. To podrazumijeva ocjenjivanje obveznih i izbornih kolegija, dijeljenje iskustava na komentarima svakog kolegija te slanje skripti koje nisu objavljene na stranici na skripte@referada.hr.

Ako ti neki ispit stvara glavobolju, mi smo doktori koji će ju izliječiti“ – sigurni u sebe predstavljaju se edukatori Štreberaj tima. Svi članovi su apsolventi ili magistri ekonomije, koji se već godinama bave podučavanjem studenata. U svojim područjima su stručnjaci, zaljubljenici u znanje koje konstantno nadograđuju. Za sebe kažu da su specijalisti kada komplicirane stvari treba prikazati brutalno jednostavnima, a kao dokaz navode svjedočanstva mnogih studenata koji su prošli ispite uz njihovu pomoć. Ono što ih  razlikuje od konkurencije je to što su mladi, entuzijastični i non-stop dostupni, a cilj im je jedan jedini: Da studenti SHVATE gradivo, a ne da ga samo nauče napamet kako bi prošli ispit.

Cijela ideja je krenula iz vlastitih domova i studentskih soba, gdje osnivač Tomislav Krišto prepoznao tržišnu priliku i odlučio zaplivati u poduzetničkim vodama. Osnovao je poduzeće, iznajmio prostorije u Ilici 209, te okupio tim mladih edukatora. Od tada je kroz Štreberaj prošlo više od 500 studenata a brojnost im iz roka u rok raste. REFERADA.hr je samo početak. U Štreberaju vjeruju da će se iz ovoga projekta izroditi novi projekti koji će biti usmjereni na pomoć studentima.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …