Raspisan natječaj za dodjelu nagrade Zlatni indeks

Studentska udruga eSTUDENT raspisala je natjecaj za nagradu Zlatni indeks, koja se dodjeljuje poduzećima koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i strucnom usavršavanju studenata.


Na natjecaj koji je otvoren do 15. ožujka mogu se prijaviti poduzeća koja svojim radom aktivno sudjeluju u studentskom životu i projektima te potpomažu aktivnosti studentskih udruga. Prijave na natjecaj primaju se na internetskoj stranici www.zlatniindeks.com .

Zlatni indeks je nagrada koju studenti Sveucilišta u Zagrebu dodjeljuju poduzećima koja su, u prethodnoj kalendarskoj godini, najviše ulagala u njihov profesionalni razvoj i obrazovanje. Nagrada se dodjeljuje u sedam kategorija, i to u kategoriji ulaganje u studentske udruge i studentske projekte, kategoriji ulaganje u studentsku fizicku obrazovnu infrastrukturu, kategoriji poduzeća koja stipendiraju studente, kategoriji sudjelovanje u studentskim projektima u organizaciji studenata i studentskih udruga, kategoriji najbolji imidž prema percepciji studenata, kategoriji praksa u poduzećima te kategoriji najbolji projekti poduzeća na kojima sudjeluju studenti. U svakoj kategoriji dodjeljuju se tri nagrade, i to malim i srednjim poduzećima, velikim privatnim te velikim javnim ili mješovitim poduzećima. O dodjeli nagrada odlucuje posebno Povjerenstvo sastavljeno od studenata.

Nagrada Zlatni indeks dodjeljuje se po drugi puta. Uz Nagradu koja se sastoji od statue od pleksiglasa, odnosno posebne zahvalnice, nagrađena poduzeća prepoznaju se u javnosti kao društveno odgovorna. Dodjela nagrade Zlatni indeks održat će se ove godine 3. travnja, u Hypo centru, u dvorani Kornati. Osim nagrada u sedam kategorija, na svecanosti će biti dodijeljena i Posebna nagrada žirija poduzećima koja nisu nagrađena niti u jednoj kategoriji, a u protekloj su se godini posebno istaknula te Grand Prix, nagrada koja potvrđuje poduzeće kao ukupnog pobjednika natjecanja.

Projekt Zlatni indeks na razini Sveucilišta provodi studentska udruga eSTUDENT u suradnji sa Studentskim zborom i šest studentskih udruga (ELSA, Financijski klub, IAESTE, IAAS, SSHLZ i EMSA). Uz Sveucilište u Zagrebu, projekt su podržali predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Institut za razvoj obrazovanja i Partnersko vijeće grada Zagreba. Glavni sponzor projekta je INA. Medijski partneri projekta su MojPosao, Educentar, Lider, hit fm radio i profitiraj.hr, a partneri projekta Hendal, iStudio i Nacionalna zaklada za potporu ucenickom i studentskom standardu. Prošle godine na natjecaj se prijavilo 31 poduzeće, a dodijeljeno je ukupno 11 nagrada.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …