PRIPREMA – POZOR… START – Savski domski studentski odbor je službeno počeo s ovogodišnjim radom

1454860_10202080358626195_1871629537_n

Za naše brucoše, koji su se tek uselili na Savu kratka „majčica znanja“ što je to domski Odbor, ostali skok na next chapter:

Studentski Odbor je savjetodavno tijelo čiji su članovi studenti našeg doma. Njihova uloga je da brinu o potrebama sustanara, animiraju aktivnosti unutar doma, svakodnevno emitiraju radio emisije na Radiju „Sava“, pregovaraju sa SC-om, Upravom i svim ostalim nadležnim tijelima. Sastaju se periodično, u formalnom i neformalnom okruženju, gdje raspravljaju o programu rada koji samoinicijativno kreiraju tijekom cijele godine. Unutar Odbora postoje manje podjele ovisno o tipu aktivnosti i o tome tko se čime želi baviti (prehrana, smještaj, kultura). Važno je naglasiti da je sve na volonterskoj bazi, s jako malo sredstava i da je otvoreno za sve sustanare – svi se mogu uključiti i svojim radom i/ili idejama pridonijeti radu Odbora).

Na prvom sastanku, održanom u ponedjeljak 4.11.2013., članovi su se okupili kako bi izabrali novo vodstvo koje će ove godine preuzeti odgovornost za rad Odbora – uloge su jednoglasno podijeljene – predsjednička uloga pripala je Marijani Zubić, potpredsjednička Tomislavi Markoti, a tajnicom Odbora imenovana je Jelena Stipović.

Važno je naglasiti da je ovogodišnja ekipa „pomlađena“ novim licima, koji su svojim samoinicijativnim sudjelovanjem u prošlogodišnjim projektima prepoznali vrijednost rada u Odboru. Značajnost dosadašnjeg rada na sastanku je naglasio i, sada već bivši predsjednik, Branimir Milardović, koji je pružio podršku generaciji koja će nasljedovati njegov dvogodišnji mandat. Jednaku takvu podršku pružio je i gosp. Vučić, koji je u ime Uprave pozdravio nove članove i zaželio im uspješnu radnu godinu.

Kratkim presjekom prošlogodišnjeg rada (nezaboravni Radićevi dani i himna doma, humanitarna akcija Savsko srce, časopisa Sava, emisija radio „Save“, dan kada su svanule klupice, redomat, plazme, praonice…) se otvorila i tema budućih projekata koje ove godine planiramo provesti.

O tome više u idućim izvještajima.

Do tad vas pozivamo da nam dođete, aktivno se uključite u Odbor ili nam pišite svoje ideje, sugestije, prijedloge, kritike (želje i pozdrave te kvarove na zid esave.info) na sd.stjepan.radic@gmail.com. Uskoro ćemo uz dosadašnji otvoreni sat s Ravnateljicom prehrane, uvesti i otvoreni sat s članovima Odbora. Tako ćemo svi zajedno raditi na kvaliteti suživota, bilo po pitanju zabave, druženja, kulturnih događanja, smještaja, kvalitete prehrane.

I još, za kraj, jedan cheese-smile za obilježavanje početka…

Studentski Odbor SD-a „Stjepan Radić“

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …